2003-11-13 59 views
呢度位置幾隱秘,雖然在皇后大道中一轉上來就見到,但在呢頭做左幾年野都係同事介紹至找到來。正確位置是余仁生隔離石級行上少少就到,街名叫士他花利。呢度有小菜供應,但最強的是炒粉麵,即叫即炒夠鑊氣,又大大碟,四個人來吃叫三碟就得。吃過干炒牛河同星州米,都好有水準;最值得一吃是各種炒麵,呢度的炒麵係將細個果時在酒樓吃肉絲炒麵,D麵炸到脆卜卜果種,而家唔係咁多地方吃得到。大部份炒粉麵都係21蚊,算幾平。當然又係果句,呢度係正宗大排檔,即得個鐵皮檔係舖面,檯櫈都擺在路邊果種,環境唔會好得去邊,唔介意穿套裝坐圓櫈的話可一試。仲有就係因為呢度條巷幾窄,所以油煙都幾勁,上次我去食完返到公司同事仲以為我地去食韓烤,怕油煙就最好買走。