2023-08-04 140 views
好友帶我去中環食餐好, 今次帶我嚟到L Square 食”三小漁”。一入到餐廳, 就覺得啲裝修好靚, 低調嘅奢華風, 特別鍾意淺藍色嘅雲石枱, 好特別。我哋叫咗: 手作糖山冰鎮咕嚕肉, 艇家醬香炒蜆, 蓮藕蜜椒骨, 單叢茶手作糖山冰鎮咕嚕肉($198): 冰鎮咕嚕賣相一流, 咕嚕肉炸得酥軟, 因為有冰鎮嘅關係, 所以咕嚕肉係外脆內軟,仲有新鮮菠蘿, 酸酸甜甜, 超開胃, 高度推介 艇家醬香炒蜆($128): 炒蜆份量好多, 醬汁帶點輕微嘅辣味, 仲有加入好多豆豉, 紫洋蔥, 切得好細粒嘅紅椒, 綠椒, 超香口, 主角嘅蜆肉質非常鮮甜, 火喉剛剛好, 絕對物超所值, 鍾意食蜆嘅朋友真係一定要點呢碟炒蜆蓮藕蜜椒骨($138): 炸排骨沾上蜜糖, 無乜黑椒味道, 整體偏甜。切得好薄嘅炸蓮藕片, 好似薯片咁, 幾好味單叢茶 (茶芥每位$15): 單叢芳香撲鼻, 好友非常欣賞另外, 要讚侍應嘅服務好好, 因為我地食蜆, 侍應不停幫我地換新碟, 又介紹菜式特點, 好親切殷勤
一入到餐廳, 就覺得啲裝修好靚, 低調嘅奢華風,
特別鍾意淺藍色嘅雲石枱, 好特別。

因為有冰鎮嘅關係, 所以咕嚕肉係外脆內軟,
仲有新鮮菠蘿, 酸酸甜甜, 超開胃, 高度推介

主角嘅蜆肉質非常鮮甜, 火喉剛剛好, 絕對物超所值,
鍾意食蜆嘅朋友真係一定要點呢碟炒蜆

切得好薄嘅炸蓮藕片, 好似薯片咁, 幾好味

單叢茶 (茶芥每位$15): 單叢芳香撲鼻, 好友非常欣賞

另外, 要讚侍應嘅服務好好, 因為我地食蜆,
侍應不停幫我地換新碟, 又介紹菜式特點, 好親切殷勤
2023-08-02