2021-03-01
近排中環開咗間有得食藥膳湯麵同酸菜魚嘅餐廳😋每碗麵價錢由$60至$86不等 除咗預設嘅餸 仲可以免費自選兩款餸 性價比中等 勝在會送埋涼菜————————————————————————🐕 涼菜(免費)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯蒜蓉青瓜爽脆清新最特別係個香菇包🤣饅頭般嘅外皮內裏我估係麻辣杏鮑菇餡辣度唔勁 只係微微嘅刺激感食落有啲似辣嘅叉燒包不過啲叉燒就變做爽脆嘅杏飽菇粒為成個包增添口感雖然特別 但個人麻麻🤣🤣————————————————————————🐕 鮮蝦春卷+白菜豬肉餃藥膳養生湯刀削麵🐕(自選餸:娃娃菜+炸豆皮)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯湯底充斥住紅棗同杞子嘅甜味飲落清甜解膩 帶有藥材香鐘意佢嘅刀削麵😋麵條厚身 煙靭有咬口😋😋😋鮮蝦春卷不過不失似係炸過泰式魚餅混入脆口嘅荀只係略厭表面有啲油膩白菜豬肉餃則不太推 比較細粒白菜得嗰寥寥數條 比較似急涷餃子😣😣炸豆皮其實係響鈴🤣🤣————————————————————————🐕 老壇酸菜魚米線🐕(自選餸:薯仔+金菇)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我會話佢個味似係正宗嘅酸菜魚值得一讚係表面唔會好
🐕 涼菜(免費)🐕
不過啲叉燒就變做爽脆嘅杏飽菇粒
為成個包增添口感
雖然特別 但個人麻麻🤣🤣
🐕 鮮蝦春卷+白菜豬肉餃藥膳養生湯刀削麵🐕
(自選餸:娃娃菜+炸豆皮)
飲落清甜解膩 帶有藥材香
白菜得嗰寥寥數條
比較似急涷餃子😣😣
炸豆皮其實係響鈴🤣🤣
🐕 老壇酸菜魚米線🐕
(自選餸:薯仔+金菇)
值得一讚係表面唔會好多浮
酸味好夠
不過唔算好辣 都唔麻
叫中辣會額外比碟辣醬你
內裏配有粗粉絲同芽菜
唔食芫荽話記得講走青啊!
魚塊正常冇腥味冇刺😋
最驚喜係薯仔🥔原來係平時啲薯角
唔攞去炸 反而拎去煮
夠淋又夠粉 估唔到又幾夾
唔推薦金菇🤨太碎 份量又少
🐰題外話:
➥聽店員講青花椒酸菜魚同老壇酸菜魚嘅分別係前者麻香更重 不過後者係招牌🤣🤣