2023-12-28
香葉肉碎煎蛋飯 推介❤️依家間餐廳嘅肉碎同出邊有啲唔同, 出邊偏向細粒 嘢呢一間餐廳嘅肉碎就大粒半肥瘦。 令到個飯成個好有口感, 亦都有肉嘅油香。 咬落去啲油香必出嚟, 配合埋一個流心嘅蛋汁。 香香辣辣嘅肉碎, 蛋汁包住d 飯令到飯嘅口感都好滑。泰式蝦球炒金邊粉擺盤精美,而且好多蝦球。 餐廳亦都好細心,將啲調味配料分開擺,你可以選擇落唔落花生辣醬同埋青檸汁。 同出邊有少少唔同就係佢係濕炒嘅,所以唔會太乾身。 芒果糯米飯 推介食泰國嘢必點,擺盤靚可以打卡。 而且糯米飯係用班蘭汁整,而且上面啲椰奶都係有啲班蘭汁嘅味道。 糯米飯仲係好軟糯, 芒果亦大大粒好甜 。 完全唔係嗰種打糖水甜, 係有好香嘅芒果味! 泰國青檸手標茶 推介❤️望到個嘢就知道青檸非常濃厚,成杯野綠色之餘仲有五六片青檸! 飲落去超級清新,而且有啲香茅味, 飲落去嗰種香味好特別。真係飲完嗰種味道係口停留好耐。 解膩一流! 泰式奶茶不嬲泰式奶茶都會比香港奶茶偏甜,不過呢邊嘅茶底比較香濃。再等佢溶咗少少冰, 個甜度啱啱好。蝶豆花鮮奶咖啡 睇賣相已經知道好靚,而且佢顛覆咗我對泰國飲品嘅印象。 唔會超級甜,仲有咖啡嘅香味。
泰式蝦球炒金邊粉
芒果糯米飯 推介