想講,這家位於中環既Steak & Lobster真係得我心意!一入去氣息食到咁滿滿既歐陸feel,仲要有得選坐露台望住街景,勁寫意👌。首先,佢哋既酸種麵包熱辣辣出爐,外層脆卜卜,撕開仲冒著煙咁,香氣十足。接住嚟既Canelé Appetizer Platter夾盤,有嘅ham煙三文魚蟹肉雲吞同紅菜頭沙律,勁開胃。尤其係蟹肉雲吞,脆卜卜雲吞皮加上鮮美蟹肉,食落彈牙又帶勁。而肉食愛好者絕對會對佢哋既 Angus Tenderloin 80z 著迷。厚切既牛扒煎得啱啱好,外面微焦香噴鼻,入口溫潤香滑,肉汁保持得宜,每啖咬落都滿足極了😋。再講改龍蝦,肉滑爽彈,伴隨著簡單既調味,真係突出左海鮮既鮮味。甜品方面,佢哋既72% Valrhona黑朱古力梳乎厘黑得來又唔膩,與芝士蛋糕鮮香細膩既滋味成絕配。啱晒想與三五知己靜靜地嘆個晚飯,配合一杯酸酸甜甜既Passionfruit Iced Tea,坐係露台上傾下天真係一流享受!🍹