2023-05-11
在中環上班,已經越來越少性價比高的餐廳,就算茶餐廳都要$70-$80,竟然比我發現到有間性價比好高的日式丼飯店,就算連壽喜燒都係$60,雖然主打係外賣,但係都有提供堂食嘅座位,大推薦給中環人,其他地區例如鰂魚涌、觀塘、荔枝角、新蒲崗都有,希望遲啲會開多啲分店啦日式咖喱吉列豬扒飯$52超酥脆!一口咬下去的聲音隔壁桌都能聽見(羞)豬扒肉質唔會韌,肉質是不錯的,蘸上配的咖喱醬的輕鬆解決一大碗飯壽喜燒牛肉鍋$57每桌必點!肉量感人!價格也是感人!!還有不少蔬菜,感覺上營養都均衡,湯頭是甜甜的,味道不錯,加上粒粒分明的珍珠米,在中環這個價錢真的是很划算鰻魚飯雖然呢個唔係我食,朋友都話質素唔錯,鰻魚夠大塊,性價比高—————————————————町町丼丼 (威靈頓街) (中環)中環威靈頓街182號LG樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #
日式咖喱吉列豬扒飯$52
肉質是不錯的,蘸上配的咖喱醬的輕鬆解決一大碗飯
壽喜燒牛肉鍋$57
鰻魚飯
雖然呢個唔係我食,朋友都話質素唔錯,鰻魚夠大塊,性價比高
—————————————————
町町丼丼 (威靈頓街) (中環)
中環威靈頓街182號LG樓
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #中環美食 #中環便當 #日式丼飯
___
🥇Follow @eathkgirls