星期5, 身在中環係難搵位D.但去到LKF而又有$100 budget就都會有得諗, 原本打算行上少少睇下有咩食, 但見到有間新開車仔麵仲要剛剛放左開將花牌, 即係十分之新. 本住食野唔重覆的宗旨, 就走入去啦. 當時好想望一望個Menu, 但門口冇, 而且行多步都已經係"歡迎光臨", 所以同同事仔一齊入左去坐低.好傳統用筆tick tick食幾多款送.第一眼, 咩叫"淨送麵"--> $36... 即係淨送? 又唔係wor, 英文係"one choice".而個list, 好神奇會見到有銀芽, 響鈴, 芋絲 ; 反而雞翼同魚蛋係小食 (好似都要$18單叫)ok, 叫個3送$48: 羅白 + 黑椒牛丸 + 魚腐 --> 冇死喇掛? 再tick左個咖喱汁, 包gei, 唔洗另外加$等5分鐘左右, 上菜.WA, pat汁呢, 好有大排檔風味, 自己攪. 30秒後, 同事都有得食, 但我地一開始以為佢俾少左個面, 因為同樣都係3送都係咖喱汁, 點解咁細gei? (sorry, 掛住笑冇影相)我一口咬粒黑椒牛丸. 原粒一開二, 完全冇彈力冇牛味,  魚腐同上, 唔知食緊咩.唔緊要
星期5, 身在中環係難搵位D.

好傳統用筆tick tick食幾多款送.

再tick左個咖喱汁, 包gei, 唔洗另外加$

等5分鐘左右, 上菜.

WA, pat汁呢, 好有大排檔風味, 自己攪.

唔緊要, 我再食埋第2粒, 即係最後一粒. 同上, 一樣咁難食, 唔知雪左幾耐.
另一位同事話自己點左蠔油冬菇但係白烚, 當我地睇番MENU, 蠔油冬菇=fresh mushroom, 如果"一切以英文為準" , ok, u win.

我好少咁浪費, 連咬過粒丸都唔食埋佢. 今次, 我完全食唔飽都唔想再食.
最正常係舊羅白, 因為冇技巧.
我肯定自己合埋眼番屋企煮個麵都好食過呢間野.

筷子記你放心, 你再逼都一定會排長隊, 中環車仔麵黎講, 呢間LKF根本唔係你對手.
呢間野, 除左面前個USB插頭係俾分佢, 其他都係可以0分.
黎左中環4個月, 我俾佢第一位難食.
連丸都可以好難食, 講出黎都怕人地唔信我.

諗住慳$, 點知因為太失望, 仲要洗多$48買杯venchi iced choco先心情好番d.
仲要食唔飽先可憐, 因為難食而唔想食多啖, 我真係唔知呢間野可以做幾耐 (仲要係新開)
自選3送
2017-12-08
$48 (Lunch)