2016-11-14 4119 views
置身彷如花園的餐廳,就似城市中的一點綠洲。如果唔俾多少少眼力,真係唔知呢間傢俱店入面有間食肆,仲要非常綠色好有feel!出面個蠔bar好似外國呀,而且啲蠔都唔貴。不過如果想叫是日精選蠔﹝13蚊隻﹞就要半打起跳啦!不過其實都抵食既。呢間餐廳服務態度偏串,我問cesar salad可否走bacon,個男侍應同我講:「我地用parma ham架喎!」但我見menu上面大大隻字寫bacon…=_=沙律上枱時係同肉分開左既,但係啲肉係成bacon狀態。咁其實牛肉整成漢堡係叫漢堡;豬肉整成漢堡都係漢堡,咁parma ham整成bacon味即係bacon囉…不過,男侍應都有問我洗唔洗分開埋蛋,都算細心,但態度可以改進改進囉。Cesar salad 擺碟非常精美,好`似一朵花,但我朋友話啲菜好似唔係好夠新鮮。我就覺得個繙好咸,芝士唔夠多。最滿意就係個洋蔥湯,我一個人飲曬成碗!深深既啡色好吸引,最吸引係入面啲麵筋,吸曬所有洋蔥精華好軟淋淋咁。我食既係黑松露野菌意大利飯,呢個飯唔夠入味、只有香味。而個sauce都唔太sticky、飯粒唔夠硬身。我朋友食既係西冷三文治,佢話啲沙律伴菜太酸,而個包雖然係好食,

我朋友食既係西冷三文治,佢話啲沙律伴菜太酸,而個包雖然係好食,但個漿好口渴、又係愈食愈濃。可能就係因為咁要個沙律伴菜酸啲去中和返。西冷三文治上面既番茄反而做得幾好,有陣陣炭燒同牛肉味。