2022-08-26
平時成日食開既餐廳,環境同氣氛絕對唔及一間串燒店咁貼地同咁Close~雖然佐敦喱間鋪頭唔大,只係招呼到5-6枱客,縱然坐得冇一般餐廳咁舒服⋯但係餐廳入面既霓虹燈裝修,加上燒烤既味道,真係好有氣氛🥳.今次小編同朋友食左好多款串燒,由肉類🍖到海鮮🦐,再由蔬菜🥬同甜食🍡,應有盡有,味道都好唔錯!推薦大家去食😝.肉類方面,小編試左雞肉棒、牛舌芯、叉燒串、甜辣雞翼、烤羊架,同埋一口牛🍖餐廳提供嘅醬汁有兩款,分別係濃郁既沙嗲醬,同埋開胃既泰式酸辣汁😙小編同朋友仔有幾樣特別推薦大家黎要食!👍🏻1️⃣免治軟骨雞肉棒:雖然佢哋呢度嘅雞肉棒唔會配埋蛋汁俾你,不過佢係好有炭香味,而且入面嘅軟骨先係精粹,直接令到口感提升咗!正🐔2️⃣焱燒自家製叉燒串:佢同一般喺燒臘店見到嘅叉燒唔同,食落口好軟熟~而且配合咗佢哋嘅自家醬汁,燒完之後表層有浸應該係蜜糖嘅香氣,整體食落口甜甜地,幾好味🐽3️⃣焱燒香烤羊架:我覺得呢個羊架同樣肉質係好軟淋,唔洗用口「扯」黎食,搞到冇曬儀態🤣當然,食落去都會有少少羶味,不過喺小編嘅角度,如果食羊的話,絕對無問題!我覺得係正嘅,加埋佢有少少香草調味,好味🐏4️⃣鹽燒安格斯一口牛:如果係好食既牛,只用少少
小編同朋友仔有幾樣特別推薦大家黎要食!👍🏻
4️⃣鹽燒安格斯一口牛:如果係好食既牛,只用少少鹽黎調味就夠,你哋黎到試下就會明!一啖一粒,簡單美味!🐮
海鮮方面,小編就試左汁燒白鱔🐟、清酒蒜蓉焗蜆,同開邊虎蝦配蒜蓉🦐
小編想講,喱三樣既海鮮都好出色,味道好好,食材本身都應該係幾新鮮!大家可以放心Order海鮮類既野食🤤🙌🏻
而蔬菜、甜食同其他燒物方面,小編唔逐樣打出黎啦!不過我哋一致推薦燒菠蘿🍍— 甜甜酸酸超開胃(小編私心仲Encore左再多!)、白汁芝士焗大啡菇🍄 — 超Juicy💦、日本甜薯🍠 — 朋友仔平時唔食蕃薯類既都力讚👍🏻、鱈魚干🐟— 伴酒小食一流🤪
最後就係燒年糕❗️喱個小編好鐘意,佢唔係平時食個啲燒芝士年糕,而係好香米香味,簡簡單單經過炭烤,再刷試一層日本醬油,再加啲紫菜,一絕,好出色💯
📌 溫馨提示:小店位置有限,記得book位,同埋野食可以邊食邊叫,因為出餐好快,唔洗一次過叫曬,就唔會攤凍左🙆🏻♀️