2018-04-20
今日開OT 夜咗無煮飯, 平時行過「海盜王餐廳」 幾次, 覺得幾得意, 今日一於試吓先!餐廳内部裝修全部用了海盜王做主題, 天花膠板用白雲做裝飾,好舒服又可愛! 《美式傳統烤焗BB豬仔骨配脆薯皇 $128》豬仔骨醃得非常入味,而且燒嘅時間亦控制得好好,所以唔會太乾, 仲幾juicy𠻹,加上惹味嘅BBQ 汁就能帶出豬仔骨嘅肉味。 BBQ 豬仔骨十分惹味, 廚師用了自製醬料把整條豬仔骨醃得非常平均, 醬汁放入有多種香料, 香味十足。 豬仔骨肉質嫩滑,肉厚而多汁, 十分滋味 !有少少沙律菜做伴碟,沙律十分爽脆,好fresh ! 薯條熱辣棘, 脆卜卜, 非常美味!我鍾意食沙律, 所以跟餐加$15 有《煙三文魚芝麻醬沙律》, 煙三文魚美味, 加上鮮甜沙律菜一起食, 特別鮮甜,再加芝麻醬, 好惹味, yummy ! 飲品 : 感覺好好, 仲要免加一, 價錢相當合理,下次一定再來!
《美式傳統烤焗BB豬仔骨配脆薯皇 $128》
有少少沙律菜做伴碟,沙律十分爽脆,好fresh !
薯條熱辣棘, 脆卜卜, 非常美味!
飲品 :
感覺好好, 仲要免加一, 價錢相當合理,下次一定再來!