是日唔想排隊關係12點就到左,順利入座,用餐時間限時90分鐘,最後差唔多一點左右離座門口都未見人龍。星期日計人流比想像中少,因為平時經過都見門口大排長龍。-🐔水牛城雞翼 $68屬半正宗做法,唔會太酸無乜辣度,不過就幾啱我哋口味。-🍝自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配 慢煮口水雞扒 $124意粉醬汁濃稠,貓耳朵意粉有啲似大粒版嘅貝殼通粉,比預期中好食,有驚喜。大大碟好足份量,食完好飽🙉雞扒比平時正常食開大塊,用慢煮方式處理十分嫩滑,口水雞味道有食到,估唔到成件事都幾夾,同樣有驚喜。整體屬水準之作,下次再訪都唔知試新野好定食番呢個好🙊-🍫70%朱古力髒髒日式梳乎厘鬆餅 $102本來食過姊妹店heysonuts出品幾唔錯,諗住呢間水準都應該差唔多。點知梳乎厘冇乜空氣感口感偏實,唔夠濕潤入口偏乾,明顯係整得過熟,失望,十分唔推介。下次甜品試番tiramisu。-☕️黑糖培茶鮮奶(熱)$39唔苦又唔會太甜,口感順滑,茶味突出,黑糖味唔係好覺,整體不錯。-🍶白桃茶(冷)$46試飲左啖都唔錯,不過甜度可以稍為降低返少少🤏🏻-總結:相比同類cafe定價合理選擇多,出品有水準。不過坐得未算舒適,整體節奏感覺比較
🐔水牛城雞翼 $68
屬半正宗做法,唔會太酸無乜辣度,不過就幾啱我哋口味。
🍝自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配 慢煮口水雞扒 $124
整體屬水準之作,下次再訪都唔知試新野好定食番呢個好🙊
🍫70%朱古力髒髒日式梳乎厘鬆餅 $102
☕️黑糖培茶鮮奶(熱)$39
🍶白桃茶(冷)$46
試飲左啖都唔錯,不過甜度可以稍為降低返少少🤏🏻
總結:相比同類cafe定價合理選擇多,出品有水準。不過坐得未算舒適,整體節奏感覺比較趕,唔啱坐低慢慢傾計慢慢食。除咗梳乎厘其他出品都勝於預期,會擇日再訪。

自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配 慢煮口水雞扒
水牛城雞翼
70%朱古力髒髒日式梳乎厘鬆餅
自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配 慢煮口水雞扒
水牛城雞翼
  • Black  Sugar  Hojicha  Latte