2023-01-07 34 views
今日路過,發現呢間小店,睇落好舒服,所以想入去試下,見到竟然有Chai Latte飲,店員熱情介紹,係用店家獨特調嘅massala chai茶葉再用奶慢慢煲出味,佢仲俾我先聞一下茶葉,見都幾香所以心郁郁試下先之前去開半山果間飲開,但係間野無做之後我再搵唔返有第2間都係用奶煲茶葉整成既,今次抱住希望餐牌上都寫左要等20分鐘,咁就慢慢坐低影下相等下啦,小店好寧靜,其他客人都無靜靜地睇下書,好岩我呢d平日生活繁忙既中環人唔覺唔覺杯野飲整好左,同之前係上環飲開有少少唔同,但係都好好飲,呢杯SPICE味重d,襯埋上面灑面既cinnamon味道岩岩好👌,同今日有少少雨既天氣好夾!雖然寫坐繁忙時間有限坐,不過店員都話其實只要出面無人排隊,都可以坐耐d,呢度同西貢出面街嗰啲cafe感覺好唔同,無晒果d叫賣聲嘈雜聲,下次有機會返黎再試下野食
chai latte
2023-01-07
$60 (Tea)
chai latte
  • Chai Latte