2010-04-26 16 views
今晚同同事OT完, 落左銅鑼灣食晚餐, 揀左和民, 都成9點幾, 我地都等左一陣先有位.魷魚軟骨燒 ~ 味道「正常」, 冇特別好味唔好味, 唔係好食到軟骨的特別質感, 整體都夠軟, 入口容易咬, 但係由於我一向都十分喜歡食魷魚, 所以都ok~薯仔年糕餅 ~ 無論係從視覺或味覺都食唔到薯仔...個口感都還可以,夾埋牛油一齊食,都食唔到牛油味,好古怪,只係食到佢d醬汁味, 以後都唔會再叫石鍋海鮮奄列飯 ~ 基本上是茄汁海鮮煎蛋飯(!!),味道很普通, 但由於係石鍋關係, 吃到最尾都係熱的, 加分! 都ok~刺身盆岡冷麵 ~ 呢個好好味~ 都算多配料有kimchi, 辣三文魚粒, 蝦, 帶子, 北寄貝, 仲有配菜蘿蔔, 青瓜, 芽菜及菠菜。入口清涼, 本身個冷麵湯都已經好味, 加上kimchi同辣三文魚粒就更惹味!!碗入面仲有冰, 夏天食一流呀! 而且價錢唔貴, $49, 成日食刺身飯都悶, 呢個冷麵係一個好選擇~

魷魚軟骨燒
薯仔年糕餅
石鍋海鮮奄列飯
刺身盆岡冷麵
$100 (Dinner)
魷魚軟骨燒
石鍋海鮮奄列飯