2018-04-16 123 views
啱啱開業是我嚟過一次,當時未有韓國刨冰店引入香港,佢嘅冰刨得好棉好滑奶味又夠。幾年之後同朋友打完邊爐搵糖水降下溫就諗起呢間。仲係咁人山人海,不過唔知幾時開始有個不知名韓仔做代言人,成間野每個角落都有佢個樣既宣傳品咩事?叫野食,落單既叔叔幾好笑容,話太好生意好多野都賣晒🙈原來諗住6個都叫唔同野,而家都係有重複。三個都食宇治金時,因為最穩陣😂蜜瓜賣晒都要食返啲綠色野。綠茶雪糕就唔係好綠茶味係甜多啲。枱仁片唔食既😂大愛黃豆粉,有黃豆粉既刨冰先叫傳統嘛~深色嗰個係黑糖漿唔係朱古力醬好好味好夾個綠茶。同埋佢啲丸子凍既都唔硬好好味好煙韌。分上既練奶唔落係唔得因爲係神來之筆。每樣材料都有唔同質感但成個味好夾同有層次。芝士草莓雪奶~上面果舊芝士餅黎唔係雪糕,我覺得仲好過配士多啤梨雪糕咁普通。雪奶依然滑口又夠棉,士多啤梨呢我哋都唔明好難控制佢舊舊都甜,成碗有甜有啲酸好似玩幸運輪咁😂如果唔落煉奶就好普通同許留山果啲咁架喇呢個呢個classic韓式刨冰,味道唔甜鴻星齋食傳統黃豆粉,麻薯好好食好煙韌,嗰個質地又同啲小丸子唔同,丸子比較軟同有米味。奶味既冰好棉入口即溶無沙沙既感覺,好順口勇敢嘅朋友因為佢想要嗰個

宇治金時

多士多啤梨

classic

新野芒果荔枝

勇敢嘅朋友因為佢想要嗰個賣晒,所以試新野叫咗呢個芒果荔枝冰,佢話好甜好糖水個芒果汁好人工糖醬。

枱仔好細張,都明白生意難撈,好在佢地分量上無縮少得太多,都仲幾大碗下(當然唔夠新開果時成座山咁大碗啦)抵食既
2018-04-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$58 (Last Night Supper)
宇治金時