2024-11-01 117 views
上個星期,決定帶我老婆去食點心。結婚前,我哋成日都會一齊去食點心享受,飲下茶,傾下計咁。因為我哋都好鍾意食點心,但係結婚後,各自都喺為家庭忙裡忙外,好少一齊出嚟放鬆食點心。啱啱好畀我識到呢間點心店,就帶我老婆嚟呢度食點心。我哋點咗一道飯,入面有我老婆鍾意嘅鳳爪同我鍾意嘅排骨。鳳爪好嫩滑,排骨都好鮮美,呢兩道多汁嘅食材配上香甜嘅飯,好好食!佢哋嘅蝦腸好嫩滑,睇落好有食慾。外皮粘牙,入面嘅蝦Q彈,一口咬落去,口感豐富,好正!後來我老婆仲點咗芝士嘅蝦皮卷。外脆內嫩,加上芝士嘅味道,食唔膩。佢哋嘅蝦料理都好唔錯,每一樣都好美味。包滿滿嘅蒸粉果都幾唔錯。入口柔軟細膩,外皮唔會太硬,入面嘅餡料放得滿滿嘅,鮮嫩多汁。最後一道就係有住好可愛造型嘅鹹水角,佢係雞仔嘅形狀。外酥內嫩,好美味。影相打卡都好好睇。全部都好唔錯,好鍾意呢度嘅點心,下次再嚟。