2018-09-05
平時唔打食評既我,今次忍唔住要打一打尋日同朋友去新世紀睇戲所以近近地去左呢間餐廳食個晚飯6點半去到好多吉枱,完全唔駛等位可能仲早吧。叫左個二人餐,所有野食都勁快上菜有兩碗帶子龍蝦湯但帶子係生的,凍的我仲同朋友討論,呢個帶子應該係特登生的,用湯整熟佢呱當然湯係未熱到可以整熟到佢。。。之後上左個牛肋條併芝士烤包個蕃茄仔係凍的入面仲有薯仔,係未熟的,咬入口sharp sharp聲,完全係生既味道個包熱既,但係係淋的,唔似係岩岩烘好,似係烘家放埋一邊等客叫就上菜牛肋條不過不失。。。之後仲有個pizza和風照燒雞香蔥薄餅不過不失,偏重口味朋友餐飲叫左杯碳燒咖啡但朋友話味道唔得我叫左杯黑糖紫薯牛奶冇黑糖味,冇紫薯味都唔知飲緊乜最後飲左半杯,頂唔順飲番水好過最令人反感既係成間餐廳既員工傾計既聲音仲大聲過幾枱客樓面5個員工,有一位好勤力我地去到個陣佢掃緊地,之後準備定餐具籃,又上菜其他4個圍埋企係我地張枱隔離既餐櫃傾計,傾到郁身郁勢廚房係開放式的,入面有幾位員工又係傾計傾得勁大聲,仲有個係咁禁電話其實如果食物質素係冇問題,你地點傾都冇問題架,但4樣野食有3樣都唔得,其中兩樣仲要未熟,咁就真係差差差完全
尋日同朋友去新世紀睇戲
所以近近地去左呢間餐廳食個晚飯
6點半去到好多吉枱,完全唔駛等位
可能仲早吧。
叫左個二人餐,所有野食都勁快上菜
有兩碗帶子龍蝦湯
但帶子係生的,凍的
我仲同朋友討論,呢個帶子應該係特登生的,用湯整熟佢呱
當然湯係未熱到可以整熟到佢。。。
之後上左個牛肋條併芝士烤包
個蕃茄仔係凍的
牛肋條不過不失。。。
之後仲有個pizza
和風照燒雞香蔥薄餅
不過不失,偏重口味
朋友餐飲叫左杯碳燒咖啡
但朋友話味道唔得
我叫左杯黑糖紫薯牛奶
冇黑糖味,冇紫薯味
都唔知飲緊乜
最後飲左半杯,頂唔順飲番水好過
最令人反感既係
成間餐廳既員工傾計既聲音仲大聲過幾枱客
樓面5個員工,有一位好勤力
我地去到個陣佢掃緊地,之後準備定餐具籃,又上菜
其他4個圍埋企係我地張枱隔離既餐櫃傾計,傾到郁身郁勢
廚房係開放式的,入面有幾位員工
又係傾計傾得勁大聲,仲有個係咁禁電話
完全唔推薦呢間,旺角好多野食,大家無謂俾錢買難受