2023-07-23
🌟立体派拉麵 - 中環威靈頓街27-29號元益大廈地庫黎到中環,提起拉麵我就會即刻諗起呢間「立体派拉麵」,佢哋既拉麵分量十足之餘,湯頭及叉燒又夠高質,一於嘭嘭聲去食返碗先~———————————————————🔹 特級白湯拉麵呢款有餐廳主廚命名既特級白湯拉麵,不容錯過!先講配料,有我最鍾意食既日式荀及京蔥絲,而且份量超多,正!湯底夠晒濃厚,拉麵又掛汁,食落索索聲好過癮,當然唔少得餐廳招牌嘅日式叉燒片,大大塊肥瘦適中,送拉麵一流!———————————————————🔹 九味醬油湯拉麵老友就叫咗九味醬油湯拉麵~呢款醬油湯拉麵,有別於一般醬油湯底,加入不同配料,例如鰹魚熬制,採用多款醬油特調而成,味道出眾!配料嘅叉燒係我嘅至愛,大大舊叉燒厚切,油脂及肉一層層,食得好滿足!———————————————————🔹自家製餃子餃子大小適中,內層多汁而唔油膩,不容錯過~———————————————————🔹日本蘋果汽水來自日本既蘋果汽水,果味突出,微微酸,解膩一流!———————————————————呢度出品既拉麵,無論濃厚白湯或日式醬油拉麵都好出色,性價比十足,特別推介佢哋嘅日式叉燒,分量十
🔹 特級白湯拉麵
🔹 九味醬油湯拉麵
🔹自家製餃子
餃子大小適中,內層多汁而唔油膩,不容錯過~
🔹日本蘋果汽水
來自日本既蘋果汽水,果味突出,微微酸,解膩一流!
———————————————————
呢度出品既拉麵,無論濃厚白湯或日式醬油拉麵都好出色,性價比十足,特別推介佢哋嘅日式叉燒,分量十足之餘,入口香滑軟熟!