2021-09-17 73 views
/ 假期日常 / 有冇人都係放假唔知點解特別想飲茶?我就係其中一個🤤無論兩個人定四個人,放假間唔中都會想飲下茶食下點心  唔知大家覺唔覺得最近酒樓水準直線下降,一係貴到傻,一係難食,有唔少人都轉食點心專門店咁💬🤧而我都鍾意周圍去試下比較下,今次去咗九龍城呢間點心專門店,類面位置相對較多,店內空間中中間間唔算好小,都坐到幾多人。青芥末子母蝦餃( 3隻) $28第一次聽子母餃,原來係有粒bb wasabii 餃子係粒蝦餃上面,呢個諗法又幾得意🤣賣點就幾特別,味道正正常常,皮感覺上再薄啲會更好鮑汁花生炆鳳爪 $32 (💫)呢款係相對咁多款點心咸點嚟講小編覺得做得唔錯嘅一款,鳳瓜又真係炆好入味,而且好嫩又肥美,啖啖都食到飽汁味,今次嘅花生可以炆得再林啲都得涼拌黑木耳拼青瓜 $18呢款幾啱夏天食下,熱辣辣入嚟坐低食都幾開胃,雲耳青瓜都好爽口,唔知係咪今次醋重手咗啲啲,稍微覺得偏酸少少。香茜牛肉球 幾大粒,味道唔會太咸,味道正常。香茜牛肉腸粉 $20餡料份量都可以,味道正常水準。甜品/ 原粒紅豆糕 $20 、新彊棗皇糕 $24 個人更鍾意同推介棗皇糕,棗味夠香濃,而且超級煙韌,以棗甜味作為飲茶嘅最

青芥末子母蝦餃( 3隻) $28
青芥末子母蝦餃

鮑汁花生炆鳳爪 $32 (💫)
鮑汁花生炆鳳爪

涼拌黑木耳拼青瓜 $18
涼拌黑木耳拼青瓜
香茜牛肉球
幾大粒,味道唔會太咸,味道正常。

香茜牛肉腸粉 $20
餡料份量都可以,味道正常水準。
香茜牛肉腸粉

甜品/ 原粒紅豆糕 $20 、新彊棗皇糕 $24
個人更鍾意同推介棗皇糕,棗味夠香濃,而且超級煙韌,以棗甜味作為飲茶嘅最後小食,都係一個唔錯嘅選擇。
甜品/ 原粒紅豆糕
新彊棗皇糕