2017-03-04 945 views
今晚又經過九龍城,好耐冇食過泰國菜,揀咗乜姐隔離嘅呢間,因為行過望到裝修比較新同埋沙發位比較舒服Menu 清晰簡單,我仲好鍾意貼住啲相有樣板你睇仲有就係牆上面鱷魚嘅牆壁圖畫。同行的那位公子,一坐低就叫咗碟生蝦刺身 $98。大大隻新鮮爽甜,最刺激嘅就係個泰式酸辣汁,真係食到心跳加速天氣本來好涼,但我食咗粒噴火辣椒,所以即刻叫個椰青 $33。解渴救火先泰式小食拼盤 $138,係我去到每一間 Thai 餐廳都一定會叫嘅望落去好豐富,就連香葉包雞都大件過人。當然我最鍾意嘅仍然係炸蝦餅啦!爽滑彈牙,香噴噴的鮮蝦味柚子沙律 $78,好多柚子清新又開胃的要令到公子們吃得飽,碳水化合物是必須的咖喱軟殼蟹脆包盅 $168我最快手食咗脆包盅個蓋~haha!用嚟點咖喱汁食真係冇得頂,又香又滑的咖喱汁又唔辣,椰香味夠濃郁最正就係份量足料軟殼蟹,一啖咬落去,每一口都係柔軟的蟹肉,而外面炸到脆卜卜,口感一流每人平均都唔使$300,下次可以再來試其他口味
Menu 清晰簡單,我仲好鍾意貼住啲相有樣板你睇
仲有就係牆上面鱷魚嘅牆壁圖畫。
柚子沙律 $78,好多柚子清新又開胃的
要令到公子們吃得飽,碳水化合物是必須的
咖喱軟殼蟹脆包盅 $168
每人平均都唔使$300,下次可以再來試其他口味
$280 (Dinner)
  • 咖喱軟殼蟹脆包盅
  • 生蝦刺身