2022-11-11 52 views
🥩九龍城多嘢食係人都知,次次去親九龍城主要都係食泰國嘢,但係今次見到呢間門面唔錯,幾乾淨,見到Menu啲牛都幾吸引,所以就俾咗次機會佢啦😝🥩主張慢活享受,侍應服務好好,每次放低食物嘅時候都會詳細介紹,推介我哋進食次序,同埋燒牛秒數。🥗沙律拼盤二人份量好大,食得媽媽我好開心,係室溫菜,唔係放咗入雪櫃嘅凍冰冰菜,仲要有羽衣甘藍😍🍠前菜:小番薯、柚子醋中華沙律、微辣螺肉侍應教我哋由番薯開始食起,由甜去酸再去辣。小番薯新鮮炸出嚟,食落口仲熱辣辣,甜甜地好好食👍🏻中華沙律撈左柚子醋,酸味開胃。值得一讚,呢set前菜係有心機整同design出嚟,唔係平時啲hea hea前菜。🥣櫻花蝦麵豉湯老公飲得出麵豉湯湯底同出邊有啲唔同,一問個侍應就話俾我哋知係自家製👍🏻加埋櫻花蝦,味道特別!🥩澳洲和牛封門柳、日本A4和牛前腿肉、三角胸侍應介紹,佢哋採用嘅牛於餵飼嘅時候係用威士忌級嘅食水,簡單啲來講佢哋飲嘅水係非常純正,冇雜質,專用嚟製作威士忌嘅食水。睇Menu仲見到攞咗好多次獎!🥩澳洲和牛封門柳牛味濃,厚肉🥩日本A4和牛前腿肉多雪花,少筋,薄身我同老公超欣賞,真係一入口即溶,超級enjoy,好好食😍🥩日本A4

🥗沙律拼盤

🍠前菜:小番薯、柚子醋中華沙律、微辣螺肉
侍應教我哋由番薯開始食起,由甜去酸再去辣。
小番薯新鮮炸出嚟,食落口仲熱辣辣,甜甜地好好食👍🏻
中華沙律撈左柚子醋,酸味開胃。

🥣櫻花蝦麵豉湯

🥩澳洲和牛封門柳、日本A4和牛前腿肉、三角胸

🥩澳洲和牛封門柳
牛味濃,厚肉

🥩日本A4和牛前腿肉
多雪花,少筋,薄身
我同老公超欣賞,真係一入口即溶,超級enjoy,好好食😍

🥩日本A4和牛三角胸
都係屬於多雪花,但係厚肉,可能係胸嘅位置,肉質比較煙靭,有咬口。

🍚主食可以揀飯素或者+$18烏冬

🍵抹茶雪糕
甜品實在太開心,有得玩有得打卡又好食,可以自己調校綠茶濃度,倒落個雲呢拿雪糕度,係一個幸福嘅ending❤️

🥩極上和牛盛會二人前 $698加一,總括嚟講,我覺得值得encore,質素與服務都唔錯👍🏻(我仲見到有lunch Menu,好似好抵😂)
2022-11-10
  • 日本九州A4和牛前腿肉