2022-06-22
石一燒好耐之前喺大角咀食過,今日終於有分店喇☺️🐓日式釀雞翼 $38即叫即炸,端上嘅時候已經聞到邪惡嘅味道,雞翼脹卜卜,入面係芝士忌廉蘑菇,雞肉嫩滑,唔錯唔錯芝士年糕 $48每次見到都要點翻個,外脆內軟,口感煙韌軟糯,入面仲有軟滑芝士,感覺好滿足。極上の二人前 16oz和牛盛 $698前菜(三品)同沙律日本天婦羅甜薯🍠軟糯好食,芝士皇帝蟹柳啖啖肉,配埋芝士又幾夾,辛辣帶子裙邊爽口🤤,調味又唔會過辣,好醒胃。🦐樱花蝦味噌湯滿滿櫻花蝦,調味剛剛好唔太鹹,餐前暖暖胃🤗呢度嘅石燒🪨同出面嘅少少方式有點不同,熱石下面係有火🔥以保持着熱石嘅溫度,可以慢慢按自己喜好燒至不同嘅生熟程度,呢個位真係要讚下👍🏼,唔似得岀面一開始塊石勁熱☄️,燒到啲牛肉全熟變韌之後又怕唔夠熱燒唔熟🫠有三款和牛🐮,九州A4和牛三角胸,九州A4和牛上前腿肉,澳洲和牛封門柳先食澳洲和牛,牛味較濃,肉質較有質感,之後就到前腿肉,油花比澳洲牛靚,入口軟嫩多汁,唔錯♥️。最後就係最愛嘅和牛三角😍,油花係最靚嘅😍,燒嘅時候,啲油迫左岀嚟,入口即溶,牛香味在口腔縈繞,好幸福呀🥹灑上黑椒或鹽,蘸上燒肉汁,滋味再升級🥹🍄菇盛會有本菇同冬菇,燒完都唔
🐓日式釀雞翼 $38
芝士年糕 $48
極上の二人前 16oz和牛盛 $698
前菜(三品)同沙律
🦐樱花蝦味噌湯
滿滿櫻花蝦,調味剛剛好唔太鹹,餐前暖暖胃🤗
灑上黑椒或鹽,蘸上燒肉汁,滋味再升級🥹
🍄菇盛會
有本菇同冬菇,燒完都唔會好乾,仲可索吓熱石上嘅牛香😍
🍚飯素
飯口感軟糯, 配上飯素更滋味,連埋牛一齊食又可去膩。
🍦DIY 抹茶雪糕
客人自行加水落抹茶粉以調較抹茶濃淡🍵,再淋上雲呢拿雪糕就變成抹茶雲呢拿雪糕🍦喇,雪糕軟滑冰凍,
🥤食燒肉,又點可以冇冰凍嘅有汽可樂呢?!正呀🍻