2024-11-05
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎好多時嚟到九龍城 - 宋皇臺站都喺食泰國野今次朋友坐巴士經過發現到一間高質薄餅小店『 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 』喺正宋皇臺站斜角旁邊覺得出品好 價錢又唔算貴 更值得留港消費支持下餐廳好有趣 發現到有為🇭🇰而改原則 有菠蘿叫咖 😂對比銅鑼灣間網紅店 ᴍᴏᴛʜᴇʀ ᴏꜰ ᴘɪᴢᴢᴀꜱ 好食好多店鋪設計好有心思 搵埋本地插畫家『 謝曬皮 』餐廳入邊有佢唔少嘅插畫 落足心機佈置裝修呢!我地就叫咗一個 ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ 套餐 再加個 9” 批依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工製作 由意大利廚師即叫即製薄餅柔軟煙韌 餅底外層烘得香脆 自家製醬汁出色味道以蒜蓉香草味為重 連薄餅外皮點嚟食 層次滿滿「 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 」餡料以意式煙肉、辣肉腸、芝士、意式香腸配搭而成 香腸油脂匯聚一體 咸香十足 超級滋味「 ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 」餡料以 ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ 芝士為主調 羅勒點綴雞翼五件大大隻 內裏鮮嫩多汁又厚肉 下次再試余均益!無諗過係外面滿滿嘅ʙʙq醬汁情況下 雞翼外皮仲喺香脆嘅兩個人食 二人餐再加配一個 9” ᴘɪ
▎好多時嚟到九龍城 - 宋皇臺站都喺食泰國野
今次朋友坐巴士經過發現到一間高質薄餅小店
覺得出品好 價錢又唔算貴 更值得留港消費支持下
餐廳好有趣 發現到有為🇭🇰而改原則 有菠蘿叫咖 😂
店鋪設計好有心思 搵埋本地插畫家『 謝曬皮 』
餐廳入邊有佢唔少嘅插畫 落足心機佈置裝修呢!
依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工製作 由意大利廚師即叫即製
薄餅柔軟煙韌 餅底外層烘得香脆 自家製醬汁出色
味道以蒜蓉香草味為重 連薄餅外皮點嚟食 層次滿滿
意式香腸配搭而成 香腸油脂匯聚一體 咸香十足 超級滋味
雞翼五件大大隻 內裏鮮嫩多汁又厚肉 下次再試余均益!
無諗過係外面滿滿嘅ʙʙq醬汁情況下 雞翼外皮仲喺香脆嘅
兩個人食 二人餐再加配一個 9” ᴘɪᴢᴢᴀ 就剛剛好 超滿足呢
🜸
▸ ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 9” ┅ HKD 98
▸ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 9” ┅ HKD 198 / 二人餐
𖤘 ʙʙq ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢꜱ (5)
𖤘 ꜱᴘʀɪᴛᴇ
𖤘 ꜰᴀɴᴛᴀ
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓌈˒˒ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 🍕
❜ 九龍城南角道5號地舖
G/F, 5 Nam Kok Road, Kowloon City
— @mamamiapizza.hk
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸