2020-08-24
1934 views
最近週末都要加班,有時做到心灰意冷,放工後跟老公食個火鍋舒緩一下情緒,火鍋外賣套餐價錢實在超級吸引,一於訂一個溫馨二人火鍋餐啦~多款食物兩人食到飽飽都係 $308,值得推介!一鍋拿手小食黃金炸魚皮簡直係老公不二之選,金黃酥脆的鹹蛋黃,魚皮又薄又脆,好味到不得了。自家用心豬骨湯底選一款期間限定的 紅菜頭姬松茸黑豆湯,清新健康而且滋補養生,男女老友都咁適合,尤其是最近要好好保重身體,這個湯底打邊爐前可以飲一碗湯,完全飲得出真材實料屋企的感覺。海鮮盛盒兩人份量很多材料,生猛海鮮蝦真係扎扎跳,帆立貝、白鱔片、脆鯇腩;再加埋是日推介海鮮沙白蜆,放湯清甜美味,入口全部新鮮肥美,彈牙爽脆,滿滿的海洋鮮味。自家手打魚滑黑松露手打墨魚滑,勁大粒~放湯食原汁原味,肉好厚勁彈牙爽口,鮮甜無比。手工丸餃揀咗兩款我覺得最特別係芫荽餃,皮薄餡靚,芫荽味突出又夠獨特。潮汕豬肉丸同埋豬肉扎,款式外面比較少有,這裏吃鮮甜多汁,尤其是肉丸有爆汁的感覺。唔食唔得精選真係寸嘴,又真係花膠、麻辣撈雞柳,只可惜八寸蟹棒沽清用其他嘢代替。真係花膠 真係厚過擦鞋仔塊面,入口勁有口感,真心滋潤養顏,食過返尋味。精選進口肉牛魔王當然要食
一鍋拿手小食
自家用心豬骨湯底
海鮮盛盒
自家手打魚滑
手工丸餃
揀咗兩款我覺得最特別係芫荽餃,皮薄餡靚
唔食唔得精選
精選進口肉
牛魔王當然要食美國安格斯牛板腱啦!雪花分布均勻,肉色紅潤,放落湯底滾幾秒食得,入口即溶好味道。
自家製涼茶
泰式碟豆花茶同埋冰糖燉檸檬,熱辣辣的火鍋再配上冰涼透心的涼茶,熱氣全消。而且套餐仲會送一樽自家製冰糖燉檸檬俾我哋返屋企慢慢享用!
外賣細心的有齊佐料、外賣餐具。仲送咗一支PH 2.5強酸性水,餐前餐後消毒真係食得安心。性價比超強的一餐。