2022-07-12
好耐之前已經試過佢哋嘅吉列牛覺得唔錯,呢晚同屋企人行過再嚟試多次,啲水準果然都係咁好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🍽食物✨吉列炸牛扒 $188 8/10牛扒上到嚟只係得一兩成熟,要係個爐頭到加熱到自己中意嘅生熟度。外面嘅炸皮好薄,唔會好油膩,燒到佢外層開始變色就差唔多食得啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 食落外脆內軟,同埋充滿油脂香氣,個人覺得蘸少少鹽就好好味~果然係呢度嘅名物!👍🏻牛舌拼薄切牛 $188 7.5/10呢款係全生嘅,都係燒到自己中意嘅生熟度就食得!薄切牛嘅牛味冇咁濃,不過肉質好軟淋,一啲都唔韌,至於牛舌就比較爽口,燒一陣已經食得,不過夾埋得6塊有啲唔夠喉🤣✨頂級板腱牛扒 $215 8/10店員話呢款係每日限定,落單嘅時候會問左要幾成熟先,店員推薦五成熟,不過我哋比較中意七成熟🫢 一嚟到就見到外面係煎到金黃色,而入面仲係好粉嫩,真係夠晒吸引🤤食落去牛味好香濃,係三款之中最重牛味嘅一款~ 即使油脂感唔係咁豐富都仲覺得好香,不過就咁食略嫌有啲韌,如果係個爐到加熱多一陣,肉質結實返啲,再蘸少少鹽食就perfect~每個set都會跟沙律同飯,個飯仲鋪滿左飯素,好好送飯,不過今次啲飯素就好似重手左🤣食落有啲啲
🍽食物
✨吉列炸牛扒 $188 8/10
👍🏻牛舌拼薄切牛 $188 7.5/10
✨頂級板腱牛扒 $215 8/10
每個set都會跟沙律同飯,個飯仲鋪滿左飯素,好好送飯,不過今次啲飯素就好似重手左🤣食落有啲啲鹹,仲有日式醃菜,可以幫口腔清新一下~
⛩環境
👍🏻 鋪面唔算好大,不過枱同枱之間都唔會好近夠闊落,同埋就算係燒肉都唔會食完成陣味好油膩嘅感覺
💁🏼♀️服務
👍🏻店員服務態度好殷勤,好熱情咁介紹menu同埋有咩推薦嘅菜色,同埋其他店員都好有禮貌
📝總評 8/10
今次係第二次到訪仍然維持到水準,有得自己燒又可以食到高質牛肉,睇得又玩得,又唔會有食燒肉個種油膩感🤣不過份量係比較適合一個女仔,如果大胃王嚟到可能要嗌多個set先夠食🤭
👛人均消費 ~$217(連加一服務費)
⏱冇限時