2017-09-21 840 views
9點幾放左學先食晚飯,旺角食肆多數開得夜,一出地鐵雅蘭出口見到大灜喜,諗起食過唔錯,單拖再去食一次。店員很友善,見我得一個人也親切帶位埋位前先閃去拎定飲品,啤酒同橙汁枱面除左枱號,仲有free wifi提供,方便手機族。到點食物,樣樣都想食,放題嘅好處就係唔洗諗太多就住就住上菜無敵快,呢頭上左2碟,影個相,又黎1碟,食完1碟,轉頭又到2碟新上枱,然後店員即刻收走吉碟,枱面嘅食物來來去去,食得超痛快B刺身:油甘魚,劍魚腩,泰色生蝦,赤海蝦,希靈魚,魚,墨魚片,其中最推介泰色生蝦F天婦羅:有機蕃薯天婦羅&金磚炸鮮奶。炸鮮奶唔係周圍有,細細粒充滿奶香味,不容錯過。D手卷:海膽手卷,一口手卷,唔驚食完飽肚食唔落其他,又唔會造成浪費。E壽司:北海道鮮帶子,黑松露赤蝦,鱆紅魚努力清左手卷和炸物,壽司隨即上枱,我幾時食到刺身E壽司:鹽燒左口魚H燒物:香草燒扭西蘭羊鞍再次終斷我食刺身嘅快速上菜G炸物:芝麻雞翼,黃金炸生蠔,流心一口芝士,紫心香芋丸。熱辣辣,香口嘅炸物S星級海鮮宴:芝味蒜香焗虎蝦,香濃美味S星級海鮮宴:和風帆立貝,一客太多件,不利一個人食 囧rzA沙律:柚子大蝦沙律J煮物:黑豚響鈴辣
9點幾放左學先食晚飯,
旺角食肆多數開得夜,
一出地鐵雅蘭出口見到大灜喜,諗起食過唔錯,
單拖再去食一次。

店員很友善,見我得一個人也親切帶位

埋位前先閃去拎定飲品,啤酒同橙汁

枱面除左枱號,仲有free wifi提供,方便手機族。

到點食物,樣樣都想食,放題嘅好處就係唔洗諗太多就住就住

刺身,天婦羅

刺身,天婦羅,手卷

刺身,壽司

E壽司:北海道鮮帶子,黑松露赤蝦,鱆紅魚
努力清左手卷和炸物,壽司隨即上枱,我幾時食到刺身

壽司

E壽司:鹽燒左口魚

刺身,燒物

H燒物:香草燒扭西蘭羊鞍
再次終斷我食刺身嘅快速上菜

炸物

星級海鮮宴

S星級海鮮宴:芝味蒜香焗虎蝦,香濃美味

星級海鮮宴,煮物,沙律

S星級海鮮宴:和風帆立貝,一客太多件,不利一個人食 囧rz
A沙律:柚子大蝦沙律
J煮物:黑豚響鈴辣酒鍋

甜品

K甜品:提拉米蘇杯,馬卡龍
甜品完結一餐。

除左C卷物漏左無點,差啲完成每張餐紙都有食到嘅壯舉,不過食嗰時太high,每樣食少少,唔覺唔覺原來已經飽過界,要在街轉返幾個圈幫助消化 -_-b

刺身,天婦羅
刺身,天婦羅,手卷