2020-09-29
平時食米線都好都係食嗰間連鎖米線店,今日就試吓觀塘一間工廠區入面嘅小店!有一樣野要特別推介嘅就係佢嘅五穀米線:普通米線、蕎麥米線、 玉米米線、黑米米線、高梁米線!全部都係五穀類,對身體有益,食米線都可以食得健康!小窩米線 配 雞肉+蜂巢豆腐我幾鍾意食呢個米線因為佢本身個面底已經係五穀米線,特別健康!而且佢啲雞肉食落其實幾滑,同埋蜂巢豆腐索晒啲清湯,好好食!酸辣米線 配 雞肉+豆卜酸辣米線一向都係咁好食!酸菜所帶出的酸味;辣肉碎及湯底所帶出的辣味(個人覺得唔係太夠辣嘅),不過酸辣始終會令人一口接一口停唔到!同埋啲豆卜索晒酸辣湯,超好食!麻辣米線 配 豬紅+蘿蔔個人覺得麻辣湯底唔夠麻辣!豬紅口感一流,夠入味又而且食落口嫩滑好食!同埋而家九月蘿蔔唔算當造,所以未係最甜,不過配合麻辣湯底,入晒味,好正!五色雞翼$38 可以試齊五款口味:瑞士雞翼/麻辣雞翼/蜜糖黑椒雞翼/柚子雞翼/BEN哥烤雞翼!雞翼算幾大隻,而且每款口味都將突出,有甜有辣,一次過滿足食雞翼嘅願望!個人比較喜歡柚子,因為酸酸甜甜好開胃,第二就係麻辣雞翼因為雞翼外皮很香脆,而且鐘意食辣!
小窩米線 配 雞肉+蜂巢豆腐
酸辣米線 配 雞肉+豆卜