2013-08-14
約左三五知己去飲野, 今次第一次黎。上網睇過相, 環境唔錯, 但去到又唔係太特別, 只係有幾張枱會轉色, 周圍都係樹, 本身間bar個位置已經俾周圍既建築物封住, 好焗!!!裝飾既樹更令周圍焗上加焗!!!當晚有minimum charge, 每位$200, ok la, 實飲到!!!我地分別叫左紅酒, 啤酒, cocktail...酒黎既時候已經覺得奇怪, 點解無杯墊, 心諗唔通環保, 算啦, 跟住無理!!!嗰晚天氣真係好熱, 凍飲好快就溶, 成枱都濕唒, 我忍唔住終於問waiter拎杯墊, 佢唔清唔楚話要問人, 之後回覆我地係無杯墊, 用開紙巾... 咁都無計啦....飲到咁上下, 成枱都係杯, 又有好多濕哂既紙巾, 等左好耐都完全無人收!!!我又忍唔住叫個waiter幫我地收一收, 我地幾個滿腦子都是問號, 點解一間5星級酒店服務竟然係咁, 連執枱都要叫既?人開始少, 大家都飲到咁上下, 係時候埋單....叫左埋單後等左好耐都無人理, 心諗: (下, 已經走左好多人喇喎, 仲要等?) 咁我就當然吹一吹啦, 吹完之後, 有個應該係菲律賓藉既waiter竟然發我地脾氣, 拎住幾本要埋既
裝飾既樹更令周圍焗上加焗!!!
我地分別叫左紅酒, 啤酒, cocktail...
點解一間5星級酒店服務竟然係咁, 連執枱都要叫既?
人開始少, 大家都飲到咁上下, 係時候埋單....
拎住幾本要埋既bill book, 好大力掉落放水煙張枱度, "啪"一聲, 企係水煙枱既職員都 "O" 哂咀,
跟住佢拎住我地張單行過黎, 好無禮貌掉張單落我地張枱度,一句thanks都無,
嗰刻我地真係嬲到火屎, 真係連錢都唔想俾, 咁當然無可能啦,
我地放低錢後, 怒氣沖沖就咁走左....
我從未試過去飲野會咁嬲, 谷住滿肚子氣, o係5星級酒店你當然會expect佢會有好既service,
而家唔好話service, 仲竟然要受氣, 如果佢地有原因, 我地絕對接受,
但絕對唔係將脾氣發洩係顧客身上, 呢間5星級既酒吧, 根本只係大排檔既服務,
一定無下次