2024-09-30
Happy Holiday約埋好耐無見嘅好姊妹食個晚飯☺️update下大家狀況😊揀間就腳、靚靚地、又安靜嘅餐廳,食個靚飯!🍽️ 海南雞飯話說呢一間新加坡餐廳最出名嘅係有文華酒店水準嘅海南雞飯🐥二話不說即刻叫咗嚟試,估唔到啲雞件又真係好嫩滑,又有鮮雞味😍最想讚賞嘅係佢嘅雞飯,椰汁味同雞油味好重🤤一試難忘!🍽️ 黑醬油炒鮮蝦蘿蔔糕上網搜尋吓呢間新加坡餐廳有咩值得一試,見到好多人都推介呢個鮮蝦蘿蔔糕,我哋就跟風叫咗來試一試咩料子🤤估唔到有幾粒大大粒嘅鮮蝦炒埋啲蘿蔔糕,味道濃郁,但唔鹹😍唔錯!🍽️ 鹹蛋王雞翼因為唔肚餓,我哋叫多咗一個小食就夠晒數,呢個鹹雞蛋雞翼睇張相已經夠晒滋味🤤估唔到真材實料雞翼加埋大量嘅鹹蛋黃醬,真係好惹味,越食越想食!🍽️ 招牌椰子雪糕配班蘭蛋糕話說女人有第二個位食甜品,為咗完美今次嘅晚餐,我哋叫咗呢個招牌椰子蛋糕配新加坡好出名嘅斑蘭蛋糕🤤我覺得真係全晚最有驚喜嘅係個椰子雪糕,濃濃嘅椰子味,估唔到仲有啖啖嘅椰子肉喺入邊😋好味到不得了,食甜品真係令人開心啲😌
🍽️ 海南雞飯
🍽️ 黑醬油炒鮮蝦蘿蔔糕