2017-02-17 94 views
同友人行完誠品,之前見到呢到都幾多人排隊,就決定搵到呢度填肚.抹茶蕎麥麵先食醃蘿蔔,微酸又爽口,開胃飯前小食.蕎麥麵細幼彃牙,撈上紫菜,蘿蔔蓉同本菇,加上唔太濃嘅醬油湯底,真係食到"索索"聲.讚岐烏冬都有醃蘿蔔做開胃小食.烏冬厚實煙韌,搭有有咬感魚餅,紫菜,日式魚蛋.配上清甜湯底,好好飲.平時出去食面,都唔會飲湯底,因為多味精.但今次我差唔多飲左一半.抹茶卷蛋揀左個唔太漏嘅抹茶卷蛋,好重抹茶味,唔太甜鬆化,發的幾好.再配上抹茶雪糕,紅豆蓉同糯米小丸子,幾種味道交織,又係另一種滋味抹茶芭菲份量好大,足夠俾2個人食.抹茶味特別濃.有抹茶CREAM,抹茶涼粉,抹茶雪糕,抹茶沙冰.抹茶控一定要試哂唔同口感

抹茶蕎麥麵

先食醃蘿蔔,微酸又爽口,開胃飯前小食.

讚岐烏冬

都有醃蘿蔔做開胃小食.

抹茶卷蛋

揀左個唔太漏嘅抹茶卷蛋,好重抹茶味,唔太甜鬆化,發的幾好.

抹茶芭菲