2018-11-12 1889 views
今日同朋友去深水埗買電腦野,係黃金廣場一出就見一間裝修得好靚的台灣餐廳-古早牛肉麵我朋友是台灣菜的發燒友,所以就陪佢去食😋😋我哋排咗10分鐘左右就可以入去啦!入面裝修好有特色,好有心思,令你覺得自己去咗台灣嘅小店一樣。而且我們發現每樣菜都非常之便宜,只需$50至$60左右,所以兩個女生就叫咗兩個小菜,兩碗牛肉麵和一杯野飲。😋😂🍽沙茶燙魷魚🦑$28我朋友總結為最喜歡的小食,魷魚好爽口,配上嘅特製沙茶醬,好有口感,又惹味!又有幾粒豆卜係底,全部都沙茶醬嘅味道,勁好食!🍽牛肉香蔥手抓餅$36其實可以當正餐,因為好大件,店員好貼心切開4件,方便你食👍🏻有好多牛肉絲,蔬菜絲,不過有點辣,完來係牛肉配上辣醬,所以都真係辣,不過餐牌冇講辣!🍽半筋半肉牛肉麵$60我哋見好多人都叫,所以我哋都叫左碗來食。一上菜,就見到好多牛筋同牛肉,而個湯好明顯係用牛肉煲左好耐嘅牛肉湯!因為飲第一啖,超重牛肉味。全部牛肉都炆得好淋,所以好好味!極度推介!絕對係鎮店之寶👍🏻🍽特級台灣牛肉湯麵$66有花枝丸,豬軟骨,貢丸,牛腱,每樣少少,可以每樣食少少,不過都係勁大碗。牛肉湯麵嘅湯底都係牛肉湯,同半筋半肉牛肉麵一樣,所以好
我朋友是台灣菜的發燒友,所以就陪佢去食😋😋

🍽沙茶燙魷魚🦑$28
我朋友總結為最喜歡的小食,

🍽牛肉香蔥手抓餅$36

🍽半筋半肉牛肉麵$60

🍽特級台灣牛肉湯麵$66
有花枝丸,豬軟骨,貢丸,牛腱,
每樣少少,可以每樣食少少,不過都係勁大碗。牛肉湯麵嘅湯底都係牛肉湯,同半筋半肉牛肉麵一樣,所以好好味,我們的全部湯都飲完。

🥤500輕芝士岩鹽奶蓋烏龍茶$24
如果叫任何食品,叫嘢飲都可以直接減$4,所以每杯台式飲品都大約只需$20 ,真係好抵飲!特別係現在隨街買一杯台灣嘢飲都要至少$30 ,而佢個質素仲好過其他台式飲品店。
濃郁嘅芝士奶泡,配上清新嘅烏龍茶,絕配👍🏻

今次唔打唔撞搵咗一間性價比咁高嘅台灣餐廳,真係覺得好開心!
最重要係你會感受到佢係小店嘅用心製作,用心經營,裝修得好靚,而且價錢好親民,所以經過深水埗可以一試👍🏻😋
2018-11-09
$100 (Dinner)