2024-09-08
睇到朋友介紹呢間位於銅鑼灣既蟹慶🙌一去到就有隻蟹歡迎我地🦀木系為主既日系裝修😊座位之間亦夠闊落☺️今晚我地食呢個 $ 398餐抵食又滿足蟹迷胃口🥳刺身兩點係赤身及三文魚🤗新鮮美味😋🥗牛油果🥑加上柔滑豆腐配上鮮美的蟹肉🦀簡單以香濃日式麻醬調味口感豐富🤩🥚蟹肉三文魚籽茶碗蒸蛋香嫩滑茶碗蒸上係鮮甜蟹肉🦀而三文魚籽增添了海鮮味道☺️底層仲有白果添🤩🦀️ 黃金燒鱈場蟹腳所有蟹腳已預先剪好🤤鱈場蟹腳用左沙律芝士漿經過燒烤外焦內嫩🙌肉質仲好鮮甜😍🦀️ 蟹肉甲羅燒將蟹肉🦀蟹膏及味噌混合後燒烤😊蟹膏濃郁且香氣四溢😬搭配脆口鍋巴口感度大提升😋🦀蟹皇月見免治雞肉棒將雞肉及蟹肉絞成肉餡🤩燒到啱啱好再點埋附帶既日本蛋黃☺️口感咸香滑嫩😊🦀蟹皇瀑布飯呢碗飯真係超級邪惡😂成碗蟹膏混合咗蟹肉造成嘅配料😍將佢倒入口感黏糯既日本🇯🇵珍珠米飯中🥰每一啖都食到濃郁蟹膏、蟹肉和蟹籽既鮮味🤩食到停唔到口呀😍🦀️蟹湯入面有魚肉豆腐做配料混合提鮮🤗熱辣辣飲落好暖胃👍甜品係香濃軟滑紅豆抹茶奶凍及黑糖蕨餅🤩
刺身兩點係赤身及三文魚🤗新鮮美味😋
🥚蟹肉三文魚籽茶碗蒸
🦀️ 黃金燒鱈場蟹腳
🦀蟹皇月見免治雞肉棒
🦀蟹皇瀑布飯
呢碗飯真係超級邪惡😂成碗蟹膏混合咗蟹肉造成嘅配料😍將佢倒入口感黏糯既日本🇯🇵珍珠米飯中🥰 每一啖都食到濃郁蟹膏、蟹肉和蟹籽既鮮味🤩食到停唔到口呀😍
🦀️蟹湯入面有魚肉豆腐做配料混合提鮮🤗熱辣辣飲落好暖胃👍
甜品係香濃軟滑紅豆抹茶奶凍及黑糖蕨餅🤩