2019-09-22 209 views
今日要去荃灣攞野俾個客,所以順便係度食埋晚飯先走。係荃灣寶石大厦附近睇下有咩岩食,點知俾我見到呢個牌我即刻雙眼發光😍😍😍😍因為呢個價錢黎講係餐廳食真係唔算貴😜平時去蠔吧食蠔都要四十幾蚊起跳,呢度十蚊起跳,真心抵食嘅。❤️跟住個身體就不由自主咁走左入去🙈今日個客幫我買左好多野😆,所以我决定今日食好啲獎勵下自己。餐廳晚市套餐有兩張。一張係主打平民啲嘅,價錢由68蚊起包湯包餐包仲有野飲跟。另一張一樣跟多個沙律,而個主食食材亦會高級啲,價錢由178起。我覺得佢迎合到大眾嘅需求,岩晒一大班朋友,有啲想慳錢食平啲,有啲唔介意錢想食好啲,唔會因爲食物上嘅追求唔同而煩惱。❤️而我發覺佢晚餐本身已經包好多野所以我打消左叫生蠔嘅念頭🙈,因為我都驚自己食唔晒。最後我揀左B餐 熊本霜降牛西冷餐湯可以揀白湯或者紅湯,我揀左紅湯。羅宋湯入面有好多蔬菜,而味道酸酸甜甜岩岩好。蒜蓉包焗到啲邊脆卜卜但中間係軟熟嘅,而且蒜蓉味好夠。👍🏻沙律份量唔算好多,食落新鮮、爽脆,配黑醋汁。熊本霜降牛西冷 $198可以選擇跟白飯/意粉或者薯菜。我揀左跟薯菜。薯條係粗薯條,炸到脆卜卜❤️配菜沙律就跟芝麻醬。哈哈,試左兩隻唔同味道嘅沙律。
今日要去荃灣攞野俾個客,所以順便係度食埋晚飯先走。

係荃灣寶石大厦附近睇下有咩岩食,點知俾我見到呢個牌

我即刻雙眼發光😍😍😍😍
因為呢個價錢黎講係餐廳食真係唔算貴😜
跟住個身體就不由自主咁走左入去🙈

今日個客幫我買左好多野😆,所以我决定今日食好啲獎勵下自己。

最後我揀左B餐 熊本霜降牛西冷

餐湯可以揀白湯或者紅湯,我揀左紅湯。
羅宋湯入面有好多蔬菜,而味道酸酸甜甜岩岩好。
蒜蓉包焗到啲邊脆卜卜但中間係軟熟嘅,而且蒜蓉味好夠。👍🏻
沙律份量唔算好多,食落新鮮、爽脆,配黑醋汁。

熊本霜降牛西冷 $198
可以選擇跟白飯/意粉或者薯菜。
我揀左跟薯菜。
薯條係粗薯條,炸到脆卜卜❤️
配菜沙律就跟芝麻醬。哈哈,試左兩隻唔同味道嘅沙律。😛
西冷我揀左六成熟,餐廳冇令我失望,冇over cook 到,岩岩好。
牛扒油脂充足,未到入口即溶但冧身昜咬開而且冇渣❤️

白雪公主(即係雲呢拿雪糕加雪碧)
跟餐加16蚊。
童年嘅回憶,唔係好多餐廳有推出。
雪碧加上淡淡地嘅雲呢拿味,creamy ,飲落又唔會覺得好古怪。

好彩我六點幾就食。
臨走嘅時候,餐廳都已經差唔多滿坐。
而且我見大部分都係熟客,同職員有講有笑,仲約定下個月等生蠔肥美時再黎品嚐。
作為市區生活嘅我已經好少見到呢個場景,所以我對呢度嘅印象好深刻。