2022-01-08
簡潔企理既裝修,表面唔係太起眼,但老闆同客人既互動,充斥住港式既人情味,有種家既感覺,好warm, 好Homey洋蔥豬肉餃同芫茜豬肉餃雙拼🤘 外表可能毫不起眼,但一啖落去,充滿肉汁嘅餡料,厚薄中等嘅脆皮,熱辣辣嘅餃子🤣系會令到你眼睛👀睜大,閃令令好好味呀!好似阿媽包嘅餃子,而皮又煙韌d;肉又嫩滑d;味道又再好d,同時都好Homie。系你會有種感覺,食佢煎餃,想試埋湯餃。即使材料幾common,食到落口,都係滿滿嘅感觸👍👍👍滿滿嘅愛同溫暖煎餃子跟餐 配一個日中fusion飯糰🍙,紫菜變左梅菜 x 日本米。組合得真係幾好! 首先,❤️❤️日本米掂👍🏻 梅菜一齊同飯煮熟,貢獻左啲咸香口感🖖🏻麻辣雞翼 9/10 !😇🥲😍😝🤭估唔到,初初見d麻辣油 同埋辣椒子系面,咬落第一啖唔係好特別。 好似屋企嘅脆皮鹵水雞翼呀!食完一隻先發覺停唔到口😍💥💥💥💥雖然唔係特別辣。但麻辣俱全,鹵水香甜,無味精嘅真材質料大雞中翼😉 Trust me,雞翼點都要試!!!btw 點都要試,你會見到臺臺客都點嘅,一定系佢個cheese cake🙊🙉開心果芝士蛋糕9.5/10 真心,好食過好多甜品店,流心餡、每啖都係濃濃既開心果
洋蔥豬肉餃同芫茜豬肉餃雙拼🤘
開心果芝士蛋糕9.5/10
真心,好食過好多甜品店,流心餡、每啖都係濃濃既開心果味,唔會甜膩,令人食唔停口
原味好似仲多人叫🤣下次外賣先,如果仲有的話…
最後附加一個豬手,認真足料,有5舊。舊舊都係靚手腳嚟ga wor 老細!煮到淋曬,一咬即開,跟腱精華,wow一聲,爽口呀