2022-12-15
ʚ 安安燒ɞ好鍾意食串燒嘅我,今日介紹呢間安安燒比大家,以前都有去筲箕灣店,宜家位於旺角染布房街,平時都好多人~ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀惹味蒜蓉生燒茄子 $48食串燒點少得茄子!好大條,表面鋪上超大量蒜蓉,蒜香十足,茄子好軟淋,好惹味😋😋❀芝士燒翠玉瓜 $22好新鮮,趁熱食加上芝士好香好好味🤤❀燒孜然羊肉串 $40/2串孜然羊肉串係食串燒必備,唔會有羊騷味❀燒廚師腸 $12廚師腸都係必叫的,加上調味粉更滋味❀烤餃子釀雞翼 $35/2隻幾特別嘅食法,雞翼入面包住餃子,口感滑嫩,幾特別❀蒜蓉燒扇貝 $60/4隻帶子size都算大隻,表面好多蒜蓉,十分惹味😋平均$15一隻絕對抵食,必嗌❀火辣牛丸 $25丸類好容易烤到乾身,呢到絕對唔會,粒粒多汁,好味😋❀沙茶燒金菇 $35沙茶絕對唔會輸比蒜蓉呀,好香嘅沙茶味,同金菇絕配!❀冬瓜檸檬沙冰 $33唔會太甜,酸酸地好開胃解渴!📍 安安燒 (染布房街) (旺角)旺角染布房街6號地舖#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#in
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ
❀惹味蒜蓉生燒茄子 $48
❀芝士燒翠玉瓜 $22
好新鮮,趁熱食加上芝士好香好好味🤤
❀燒孜然羊肉串 $40/2串
孜然羊肉串係食串燒必備,唔會有羊騷味
❀燒廚師腸 $12
廚師腸都係必叫的,加上調味粉更滋味
❀烤餃子釀雞翼 $35/2隻
幾特別嘅食法,雞翼入面包住餃子,口感滑嫩,幾特別
❀蒜蓉燒扇貝 $60/4隻
❀火辣牛丸 $25
丸類好容易烤到乾身,呢到絕對唔會,粒粒多汁,好味😋
❀沙茶燒金菇 $35
沙茶絕對唔會輸比蒜蓉呀,好香嘅沙茶味,同金菇絕配!
❀冬瓜檸檬沙冰 $33
唔會太甜,酸酸地好開胃解渴!
📍 安安燒 (染布房街) (旺角)
旺角染布房街6號地舖
#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#安安燒#旺角美食#串燒