2022-12-03
呢間既麻糬曲奇相信大家都識,最近佢仲推出左新產品🤤,作為茶控既我梗係唔可以放過😌 ✨。🔅Matcha Jam ($98)抹茶醬用左小山園若竹抹茶粉製成,一打開已經聞到濃濃既抹茶香氣🤤。抹茶味濃郁,帶有少許回甘,唔會好甜😚,完全滿足我呢個抹茶控💚。🔅玄米茶生吐司 ($32)吐司有陣陣既茶香,口感軟熟,外層有薄薄既糖漿,所以焗完吐司會外脆內軟😍。根據店家建議食用方法180度焗5min之後放涼2min,咁樣就會脆口💛。個人就先搽一次抹茶醬,焗完再搽多次,口感無得彈😎。🔅玄米茶cream scone ($38)Scone外層烤得酥脆,內層口感濕潤鬆軟,中間既cream好幼滑,茶味濃而不澀😋,一個真係唔夠喉🤤。💬抹茶控真係唔可以錯過抹茶醬💮。依家抹茶醬連生吐司combo set只要$118 😝,推薦買set裝💕。