2024-03-05 627 views
星期六放假揸車去遠啲😬嚟到屯門市廣場行街順便食lunch🍴揀咗呢排人氣大熱嘅姚姚酸菜魚✨裝潢別具心思,淺藍色好有家的感覺,俾人感覺溫馨和諧❤️特別一讚每個店員都好有禮貌,難怪keep住都好多人排隊💁🏻‍♀️🔹麻辣香鍋午市套餐嘅麻辣香鍋好抵食,仲有多款餸菜供選擇~今次就揀咗豬扒,即叫即制熱辣辣上枱超級吸引!!豬扒切成一件件方便入口,鬆軟又多汁🤟🏻套餐有齊金鳳絲苗白飯、頭抽時蔬、茉莉檸檬烏龍茶,呢個價錢真係性價比好高👍🏻👍🏻🔹雙人套餐估唔到呢度除咗食酸菜魚仲有片皮鴨,即刻叫個雙人套餐試吓先😆😆🔹姚姚酸菜魚(精裝版)酸菜特別採用正宗水東芥菜,經24天發酵醃製,食落特別爽脆入味~魚片細嫩滑溜,份量都幾多,加上湯汁調味恰到好處,令人回味無窮💝🔹片皮鴨(半隻)片皮鴨肉質細嫩,肥瘦適中,最出色係烤得香脆可口嘅鴨皮,皮下油脂分布均勻。將薄身餅皮包著鴨肉、鴨皮、蔥花、青瓜等爽口配料,再加入秘製醬料及砂糖,風味十足,口感極為豐富🌟🔹川味鴨架第一次試以川式製法嘅鴨架,鮮香帶點微辣,夠晒開胃🤤🔹川燒牛肉麵同樣為午市套餐嘅川燒牛肉麵仲可以轉蕃茄湯底,加送汽水一罐,相當抵食🎉麵質軟腍滑溜,蕃茄湯酸香帶甜,牛肉Q彈帶勁

🔹麻辣香鍋

🔹雙人套餐

🔹姚姚酸菜魚(精裝版)

🔹片皮鴨(半隻)

🔹川味鴨架
第一次試以川式製法嘅鴨架,鮮香帶點微辣,夠晒開胃🤤

🔹川燒牛肉麵
同樣為午市套餐嘅川燒牛肉麵仲可以轉蕃茄湯底,加送汽水一罐,相當抵食🎉麵質軟腍滑溜,蕃茄湯酸香帶甜,牛肉Q彈帶勁,好出色✌🏻

姚姚酸菜魚✨
📍屯門市廣場二期一樓30-31&55號舖