2022-12-14
📍#佐敦 熊拉麵#羊羊在佐敦#羊羊在九龍今次經過佐敦就食呢間熊拉麵,係OpenRice收藏榜排名都幾高架😄舖頭唔大位置唔多,但好有日式餐廳風味🍶枱上面仲有啲配料任加,好似醃芽菜同薑絲,加埋豐富好多😝店員服務態度好好,見我拎住蛋糕主動問要唔要幫我雪住❄️🍜黑熊拉麵 $88用咗12個鐘熬製嘅豬骨湯,再加上特製黑蒜油,令到個湯除咗豬骨味,仲多咗一層香油味味😋另外叫咗硬麵,感覺好似仲彈牙啲🥰不過唔好叫瘦叉了,成碗都係脂肪唔差少少🤏因為我叫咗瘦叉真係冇脂肪,有啲柴,仲好薄冇咩口感🫠🍜超級赤熊拉麵 $142超級系列嘅麵係所有配料,即係竹筍個啲都會有齊,而且肉嘅份量都會多咗,有齊肥叉同瘦叉😆個人鍾意呢碗多啲,有啲辣味,仲吊起豬骨香味同解膩😍🥟熊自家製餃子 $48唔係特別推介,始終係做拉麵為主就唔會期望特別出色。上到嚟,睇落煎得唔錯,但夾上去係腍咗,同食落係凍,有啲失望🙍
#羊羊在佐敦
#羊羊在九龍