2019-06-22
早排喺Instagram成日都見到有關呢間餐廳嘅posts,不停讚佢哋嘅pancake🥞出色。我一直都好怕因為食野而要排隊嘅餐廳,不過朋友話想食,所以就陪佢哋一齊去。·嚟到嘅時候,前面大概二十幾人,最後排咗差不多50分鐘⏳。雖然商場有冷氣,但始終俾人群圍住咁排隊,難免會焗同攰...... 😫·餐廳喺IT入面,唔算好大,座位數目唔算多,但坐得幾鬆動、幾舒服。我哋幾個女仔叫咗pancake、pasta、薯條、飲品。·🔸Kiseki Strawberry Pancake 士多啤梨藍梅香蕉班戟🍓🥞($119)FLIPPER’S嘅梳乎厘班戟(Souffle Pancake)人氣一向高企,之前喺另一間品牌嘅餐廳食過一次,今次第2次食,感覺仍然係好似食緊空氣,我唔特別識欣賞...... 😅·🔸 Lemon Ricotta Pancake 檸檬芝士班戟配自家製風乾檸檬片🍋🥞($109)「法式焦糖班戟」係日本人氣熱賣嘅款式,不過我哋已經叫咗個士多啤梨Souffle Pancake,所以專登揀另一個口味。檸檬味嘅pancake非常清新,班戟夠鬆軟、夠creamy,而且有飽肚感,我哋都非常推薦!❤️·🔸 Tr
🔸 Truffle French Fries with Sour Cream 酸忌廉配黑松露薯條🍟($69)
酸忌廉配黑松露薯條係永遠不敗嘅配搭,酸忌廉好開胃、黑松露味香濃,配埋剛炸好、熱辣辣、外脆內軟嘅薯條,冇得彈!🤤
🔸 Matsuba Crab Pasta with Cream Source 松葉蟹忌廉意粉🦀🍝($198)
一個意粉包含「3蟹」,有松葉蟹嘅蟹肉、蟹籽、蟹膏,仲有兩條蟹腳,都好多肉架,鮮甜嘅海鮮忌廉意粉,正!
🔸 Signature Pasta with Bolognese Source 蕃茄肉醬意粉🍝($119)
意粉煮得夠腍,索哂蕃茄味🍅,撈埋肉醬一齊食,非常唔錯!
🔸 Honey Orange Lemonade🍊🍋($32)
見到唔少客人都有order呢杯飲品,酸甜度適中,好清新嘅lemonade!
🔸 Cookie Frappe($39)
🔸 Green Tea Latte - Iced($39)
🔸 Double Chocolate Chip Frappe($45)
呢度嘅野食大部份都算出色,不過價錢有少少偏貴,如果喜歡食pancake嘅朋友,而又唔怕排隊的話,都值得一試嘅!😎