2021-06-16 561 views
終於試到呢間人龍小店喇~!次次經過都見到好多人排隊,今次特登朝早11:30去排,等半個鐘就有得食喇~如果想試嘅朋友建議12點前去排隊,因為我見到12點後條龍開始好長~今次一行三人,我哋嗌左兩個常餐同埋一個午餐~第一個常餐就有以下三款食物~黑松露炒蛋冇乜黑松露味,但係個蛋都吵得幾滑,不過略嫌就冇乜味道。叉燒餐包就略嫌太油同埋太甜,我哋特登加$5由丹麥多士轉做叉燒餐包,有少少後悔下次唔會加😢沙嗲牛肉麵做得十分出色,沙嗲味好濃厚,花生味都好重,佢個面底仲可以根據個人喜好揀林啲硬啲或者正常,值得一讚👍到第二個常餐~佢個奄列好好食入邊有啲煙肉同大大塊嘅蘑菇,個丹麥牛油多士都非常之好食😋呢個秘製醬汁魷魚鬚撈公仔麵真係食到停唔到口,佢啲魷魚鬚煮得非常入味,口感都好好!第三個我哋嗌左午餐~等大概10分鐘到就送上嚟,龍蝦汁好香,但係我覺得佢個焗飯有啲太濕,可能係啲汁比得太多~不過50幾蚊一個午餐我覺得已經好好!最後仲散嗌咗一個蛋撻,係我最鍾意嘅曲奇皮,不過我覺得佢哋嘅蛋撻可以更加好,佢個蛋味唔夠濃郁,佢嘅皮都非常之黐住個殼,亦都冇乜香味😟總括而言我覺得呢間餐廳係好食嘅,大部份嘅主菜都令我好驚喜,反而啲配
黑松露炒蛋

叉燒餐包

沙嗲牛肉公仔麵

到第二個常餐~
煙肉蘑菇奄列配丹麥牛油多士

秘製魷魚鬚撈公仔麵

第三個我哋嗌左午餐~
龍蝦汁龍利柳焗飯

餅皮蛋撻

總括而言我覺得呢間餐廳係好食嘅,大部份嘅主菜都令我好驚喜,反而啲配菜可以再進步啲,下次有時間我都會繼續去幫襯🥳
2021-06-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch