2008-03-26
今天中午同成班同事一行8人去咗食呢間日本菜. 我未食過架之前.坐到入去環境算是一般, 我們先點了明太子卷.明太子卷入口非常爽脆口感一流架. 跟著我們更點了2SET 2 人套餐&4set1人餐. 2人餐是有信用咭優惠的. 前菜有海鮮dun蛋,海譫dun蛋,蟹子沙津.主菜有: 鐵板燒大蝦,大蝦天婦羅,Angus牛肉卷,劍魚刺身, 三文魚刺身,紅魚刺身,甘蝦刺身,帶子刺身,蟹子魚生飯,鐡板鵝肝,手打烏冬..跟著又有甜品: 紅豆蓉豆腐ice-cream, 芝麻ice-cream,green tea ice-cream, 日本番薯ice-cream & 士多啤利雪吧.推介有帶子刺身, 很新鮮, 入口有彈牙感覺. 再來的一個小小dun蛋..滑得出奇..當然那些天婦羅又是不油不膩的值得一試. 不過..鵝肝就略為有點肥膩..半塊已經令人感到足夠有餘. 最是特別的是雪吧, 將一粒士多啤利裏釀入雪糕, 又酸又甜, 特別得很.雖然每人消費都要成2xx...但今天老闆請客...抵哂~ 如果單叫一人set 也不是太貴..又可以試到天婦羅. 大概百鬆d 就可以了.沒有人請客也可以一試丫~
前菜有海鮮dun蛋,海譫dun蛋,蟹子沙津.
雖然每人消費都要成2xx...但今天老闆請客...抵哂~