2021-07-26
今次係第二次幫襯,叫埋老公一齊去試,點知老公未開餐已經嬲爆爆(25/72021)(6-7pm)今年七月經過呢個商場,發現呢間意大利餅店餐廳,外貌好似好吸引,喺7月19號中午接近2:00 ,我自己一個去食午餐set !好似話蛋糕係亮點,百年老店⋯⋯但真係冇咩特別!琴晚諗住帶埋老公試吓,俾多次機會佢,點知就出事,原來係店大欺客,老公早15分鐘坐低,侍應劈低個餐牌,就企埋一邊傾偈,當時起碼有四個夥計, 餐廳得四枱客,過咗10分鐘,老公忍唔住,揮手叫個女侍應,問佢哋有收+1服務費,佢話收服務費,老公問點解冇服務,要求佢比兩杯水,原來攞兩杯水要等10分鐘,一定要揮手叫佢俾先有!我到步之後,發現侍應大哥大姐,繼續企喺水吧西餅櫃旁邊傾偈,眼尾都唔會望下啲顧客,突然聽到坐餐廳外圍邊卡位女顧客大叫:「唔該………」(呢間餐廳一眼見晒,其實係好細,得十幾張枱)!老公見到佢揮咗手好多次,冇人理佢,所以佢大叫咗兩三次,請啲侍應大哥大姐,攞牙籤埋單⋯⋯因為睇到呢間餐廳啲食評,不盡不實,蛋糕試咗兩件,真係冇辦法食得晒,係完全唔好食,咖啡一般!米蘭咖啡都飲唔晒😖呢班侍應可以炒咗一半,包括四眼身材高瘦經理,我肯定呢間意
但真係冇咩特別!
呢班侍應可以炒咗一半,包括四眼身材高瘦經理,我肯定呢間意大利餐廳嘅管理層出咗問題,成侍應係到倒米!
海鮮意粉味道係OK,但係意粉少得可憐🥺
老實講,服務侍應態度差,你啲餅幾好食都咪搞,何況啲餅點真係好一般!
迷你餅點,一買要12件$128 ,係咪當人傻嘅,呢啲係乜嘢銷售政策🧐
意大利人做生意係咁樣嘅咩?
我喺米蘭Cova餅店,行入去,隨意買兩件迷你餅點1.5歐羅一件,加杯咖啡,企係到即刻食!不知幾爽⋯⋯
真係祝呢間餅店餐廳好運👍🏻不要再當荃灣街坊顧客喺傻瓜瓜⋯⋯
正因為我喜歡食甜品糕點,所以俾多次機會,呢一間餐廳,點不知更加失望,食到一肚氣,亦都發現食評不盡不實!
第一次嘅蛋糕比第二次嘅蛋糕好食,但亦不能令我回頭,不好意思,我唔認為係百年老店跨啦啦嘅出品,最令人不能回頭嘅,係招呼不周,服務不佳!令人無法享受該餐廳嘅氣氛食物❗️