2023-02-28 372 views
朋友介紹西餐廳Chill & Grill創立嘅烘焙品牌 mag pie,提供各式各樣嘅蛋糕、手工曲奇、蝴蝶酥、馬卡龍等甜品🍮 咁啱媽咪生日就順便買咗個返去試試啦~ Summer Day 蛋糕以七款健康又罕有嘅熱帶生果而成,包括芒果、椰子、熱情果、杏脯、西柚、金柚同無花果~ 搭配新鮮嘅椰子蓉慕絲同斑斕蛋糕作為低層!慕絲質感十分輕型,感覺無咩罪惡感、蛋糕散發著淡淡嘅斑斕香氣,口感濕潤,唔會乾爭爭、芒果熱情果杏脯果醬酸甜適中,幾有夏日風味☀️ 另外仲有榛子脆脆增添口感!整體賣相精緻,色彩繽紛,水果元素老少咸宜,味道創新又多元化,屋企人表示十分滿意😌 下次試埋其他款式先~