2021-10-13 2210 views
同同事行遠啲搵食,原本唔係想食呢間,但嗰間無位就黎左呢間。餐廳比較暗,本身係小小既居酒屋,都幾有氣氛,不過影食物就要麻煩同事幫我打燈😂。🔅網燒牛扒定食 ($105)牛扒燒得ok,份量都唔算少。可惜無乜汁偏dry,但倒碟既汁落飯又太鹹…好彩有少少椰菜絲balance下。🔅燒牛肉飯定食 ($95)牛肉雖然份量都多,燒得都夠香,加埋芝麻仲香,但有少少筋同埋有啲燶。呢個一黎就已經有埋汁,撈埋飯食食下會食左好多。不過預先落既汁都係偏鹹同埋落太多就搞到個底鹹到傻😵‍💫…食開重口味既我都覺得鹹😂。🔅薄燒牛肉定食 ($95)呢個set既牛肉燒得啱啱好,每片牛都卷住大量蔥蒜,所以好香。牛既肥瘦都適中,唔韌。唯一缺點係食完會口臭😂。🔅鰻魚飯定食 ($95)鰻魚份量唔算好多,但有雪味同腥味,同埋都偏燶☹️。💬定食全部都有味噌湯,一碗中華沙律同白飯,飯後甜品係一粒雪米糍😂。不過無咩服務但要收加一就覺得麻麻…食物都普通但性價比唔高,咁既價錢會expect更多,所以有啲失望。不過同事話之前試過其他飯類都ok的,下次有機會會再試下😎。

網燒牛扒定食
🔅網燒牛扒定食 ($105)

燒牛肉飯定食
🔅燒牛肉飯定食 ($95)

薄燒牛肉定食
🔅薄燒牛肉定食 ($95)

鰻魚飯定食
鰻魚飯定食
🔅鰻魚飯定食 ($95)
鰻魚份量唔算好多,但有雪味同腥味,同埋都偏燶☹️。

$100 (Lunch)