2016-02-24
星期日放假相約朋友到婚紗街看喜宴的資料,看完後又累又肚餓!我地都好喜歡吃韓食,但現在韓國街都好昂貴而且2個人又唔可以叫好多款式。朋友建議不如食20年老字號『高麗軒韓國料理』,我地都肚餓都爆決定吃放題開心下!Try Once Lovin' Forever,睇到這句字眼有小小期待!烤肉放題有超過70種新鮮食材及熟食料理任你選擇!見到這此字眼,今晚一定夠飽了!!誰說放題並沒有前菜,正宗韓國料理必定有Kimchi、大荳芽等五款菜式。前菜全是韓國的傳統風味,還可以無限添加添!特別推介既係kimchi,千其唔好錯過呀!食物種類繁多但有一張是特別推薦的餐牌,每位只需加38元便可以追加任食的範圍!(1)肉眼扒 (2) 皇者牛排骨 (3)特級牛頸肉 (4) 帶子 (5)帆立貝(6)鹽燒什錦拼盆 (7) 烤什錦海鮮拼盆 (8)烤牛肉拼盆 (9) 紅炆牛肋骨看到這9款已經想追加了,只需$38可以任食海鮮及皇者牛排骨抵食吧~首先到來,帶子及帆立貝分量2人都幾多加上任食的關係,如果不足夠可以追加嗎!除了蒜蓉,海鮮沒有加添其他調味,雖然簡單,卻令海鮮充滿鮮味。大大隻鮮蝦,極度肥美,沒有半點腥味,可以添食的!!生牛
Other Info. :
尖沙咀韓國街大多韓國料理林立,但人蔘雞湯同生牛肉等任食都是第一次!而且任食可以開懷大吃,真的下一次帶同一班人來進食。