2023-05-12 41 views
難得週末約左好姐妹一齊去食個下午茶,揀左大埔超級城呢間白色小店-Coco Espresso。白色嘅裝修風格真係好岩坐喺度嘆杯咖啡☕️同朋友休閒咁食個lunch ,再叫個甜品打下卡。真係好放鬆❤️叫左2份daily set +1個甜品。set 仲包埋杯咖啡☕️唔算貴😂抵過就咁叫一杯咖啡慢煮法式油封鴨髀+牛角酥窩夫: 鴨髀好香🤤陣油香味可以媲美金華火腿,入口出奇地嫰滑,可能因為慢煮嘅方法👍🏻 配塔牛角酥窩夫好新穎😂食完咸味鴨髀,即刻可以食窩夫沾上蜜糖當甜品❤️芝士牛肉漢堡+墨西哥脆片:牛肉塊好juicy 🤤咬落一個人成口肉汁👍🏻好正👍🏻 墨西哥脆片配合旁邊嘅醬(我食到牛油果同青檸味道,感覺好清新👍🏻Latte : 鐘意飲咖啡嘅朋友一定要飲👍🏻唔會太甜,甘苦得黎又唔澀👍🏻奶泡打得夠綿密👍🏻大杯裝夠曬飲成日下午👍🏻核桃朱古力雪糕+牛角酥窩夫:女仔又點少得食甜品!呢個牛角酥真係好酥脆❤️加上不能拒絕嘅忌廉同雪糕,先可以令成個下午茶變得完美❤️❤️

慢煮法式油封鴨髀配牛角酥窩夫

芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片