2014-01-21
這裡是我同蘿拔仔極度喜愛既cafe! 去過一次之後就時不時都想再食Hit the road位於禮頓道一條小巷的商廈內,一出電梯,已經感受到cafe的用心裝修和設計! 成間cafe都係白色黑邊既設計,簡潔明亮得黎好可愛! 店內桌椅不多,其中很多都是梳化位,非常舒服 還有好多有趣的小裝飾,蘿拔妹每次來這裡都會心情大好晚餐的選擇不多, 只有三個set和幾款甜品, 但對我們來說都好足夠了! 每次來都必定要叫蜜糖雞排意粉,這個真的很讚很讚!首先上的蘑菇湯份量雖少,但幸好沒有粉味,還有小粒蘑菇,配埋脆得像餅乾既麵包頗有趣主菜來了! 最愛既蜜糖雞排意粉! 濃香既蜜糖味撲鼻, 雞排烤得外皮香脆,雞肉入味有嫩滑! 意粉非常al dente, 還蘸上足夠又乾身的醬汁! 以cafe標準是非常高質素的意粉! 一定要試!另外叫的食肉桂豬仔骨, 豬肉算lum,輕輕帶出肉桂味,上菜時夠熱爲此菜加好多分! 配菜的honey mustard沙律都好解膩清新甜品時間!蘿拔仔蘿拔妹每次黎都一定會叫呢兩個甜品!apple crumble每次都熱得燙口, crumbles充滿牛油味又酥香,配煮得入味既蘋果真係好fantasti
晚餐的選擇不多, 只有三個set和幾款甜品, 但對我們來說都好足夠了! 每次來都必定要叫蜜糖雞排意粉,這個真的很讚很讚! 首先上的蘑菇湯份量雖少,但幸好沒有粉味,還有小粒蘑菇,配埋脆得像餅乾既麵包頗有趣
甜品時間!
蘿拔仔蘿拔妹每次黎都一定會叫呢兩個甜品! apple crumble每次都熱得燙口, crumbles充滿牛油味又酥香,配煮得入味既蘋果真係好fantastic! 蘿拔妹鍾意蘋果帶微酸但又唔會煮得過爛, 仍有咬口! 另外既推介係佢既心太軟! 真係好好食! 一切開係杰杰地既深色朱古力漿慢慢流出,蛋糕帶濃濃既朱古力香,質地有彈性,係非常高質素既心太軟!最緊要朱古力濃得黎唔會太甜,大家一定要試一試!
呢道有待改善既地方應該係店主同員工可以加多d笑容,明白得兩位一腳踢做樓面同水吧,但唔算好responsive,同買大多時間都目無表情
總括而言呢d用心經營既小café真係好值得支持,大家去之前記得book位噢