位於長沙灣道近荔枝角站有一座美食林立嘅億利工業中心,今日天寒地凍懶得上樓,所以就幫襯位於地下嘅呢間Pizza Piazza。餐廳內嘅裝修非常簡潔,通道亦夠寬敞。等咗一陣,職員送上三個餐牌,分別係主餐牌、飲品餐牌同午餐餐牌。因為正值午餐時間,所以就決定點一個午餐食。點餐後,職員先送上餐湯,是日餐湯係南瓜湯。跟住就到主餐,我點咗龍蝦意大利飯,餐牌上已經註名咗呢一個意大利飯係帶辣味,果然辣味係主要嘅味道。呢個龍蝦意大利飯有好多隻小龍蝦,因為size比較細,我冇特別數,但應該大概有20粒,非常抵食!另外餐飲我要熱朱古力,呢度嘅熱朱古力會加cream,店員好用心咁為我呢杯熱朱古力唧cream,再灑上朱古力粉,所以製作需時。攪勻忌廉之後,就見到呢杯濃濃嘅朱古力,為嚴寒嘅天氣加添一點暖意。
餐廳內嘅裝修非常簡潔,通道亦夠寬敞。
點餐後,職員先送上餐湯,是日餐湯係南瓜湯。
南瓜湯
龍蝦意大利飯
熱朱古力
$140 (Lunch)