2016-10-26
点心代表長期跟不同卡通人物cosover1月的時候跟朋友來聚會, 順便吃生日飯加上我們都幾仲意LittleTwinsStar, 於是去左試下。本來呢d得意野, 多數都「好睇唔好食」; 但意想不到這間的點心, 竟然好睇又好食啵!我地3個人,叫了唔少款點心試試,最後叫多個蒸飯都好夠飽。埋單每人不用二百蚊, 其實都唔算貴!連茶具和餐具都印有Twins Star圖案, 十分可愛!剛好朋友送了比卡超做禮物, 一齊拎黎「合照」XD 薯條好香脆多薯仔"肉", 薯條還是粗薯條的比較好吃。漢堡包分了牛肉和雞肉兩款味。包身夠林, 菜用料都算新鮮。至於牛肉和雞肉口感都易入口, 兩款肉既味道都夠出, 不錯!印有Twins Star的奶皇包, 首先公仔印得很清晰, 包也是熱喇喇的~雖然不至於很流心的奶皇包, 但味道都不錯, 不會太過甜。Twins Star 燒賣, 雖然圖紙熱蒸完之後有走位, 不過也沒影響想吃的食慾XD這個燒賣意外的好味, 蝦肉又夠彈牙, 比起在酒樓吃的出色。白滑滑的蝦腸粉,印上Twins Star圖案, 十分吸引。雖然這碟腸粉的味道比起其他點心好像沒什麼驚喜, 不過皮也夠滑的, 可以一試。最後
1月的時候跟朋友來聚會, 順便吃生日飯
我地3個人,
叫了唔少款點心試試,最後叫多個蒸飯都好夠飽。
埋單每人不用二百蚊, 其實都唔算貴! 連茶具和餐具都印有Twins Star圖案, 十分可愛!
漢堡包分了牛肉和雞肉兩款味。包身夠林, 菜用料都算新鮮。
至於牛肉和雞肉口感都易入口, 兩款肉既味道都夠出, 不錯! 印有Twins Star的奶皇包, 首先公仔印得很清晰, 包也是熱喇喇的~
雖然不至於很流心的奶皇包, 但味道都不錯, 不會太過甜。 Twins Star 燒賣, 雖然圖紙熱蒸完之後有走位, 不過也沒影響想吃的食慾XD
這個燒賣意外的好味, 蝦肉又夠彈牙, 比起在酒樓吃的出色。 白滑滑的蝦腸粉,印上Twins Star圖案, 十分吸引。
最後因為想再食飽D, 叫左個普通蒸飯 鳳爪排骨蒸飯, 意外的超好吃啊 飯蒸的剛好, 不過太過腍。沾了排骨肉味又飯又特別好吃。
排骨肉所硬, 肉味很香, 這個蒸飯有機會要再來吃。 最後點了 甜品, 味道普通不過擺設取勝。 超靚的起初大家都唔捨得食XD
最後買左一套Twins Star碟子回家做留念。
總括而言, 這間點店除了「好睇得」之外, 還真的意外「好食」。
好驚喜一間卡通人物做主題的食店, 食第質素可以咁高質。
有興趣的朋友真的要前來試下啊!
下次再做喜歡的卡通人物主題, 一定會再來吃過!