2022-09-27
一早已經留意到科學園分店,但由於地點唔方便,所以一直無去。最近佢喺沙田連城廣場開左分店,雖然只有炸雞同飯,但自己本身唔中意芝士排骨鍋,所以無需要特登去科學園分店。星期五晚6點前已經到達,但由於小店座位唔多,只有18個,所以當時已經滿座。不過餐廳類似快餐,食客好快食完就走,所以等位唔駛好耐。自己衝著炸雞而來,所以點左一款乾身、同一款濕嘅炸雞。洋蔥芝士無骨炸雞細份 $58由於自己好中意食韓國BHC嘅芝士炸雞,每次去韓國都會食,所以對呢款炸雞充滿期待,但最後卻失望到頂點😥。細份有8件,有大有細,但唔係即炸,食果陣只係微暖,而且炸到好乾、好硬、我咬到牙痛😫。最令我失望嘅係個芝士粉,完全調味、無洋蔥味、根本就係普通巴馬臣芝士粉,而且只係灑係炸雞面,完全無撈過….🙄無芝士粉嘅炸雞就係原味。老實講,我自己買包CP炸雞粒氣炸完,再灑D巴馬臣芝士粉、洋蔥粉都好食過佢。無骨炸雞先配有薯條,而且薯條無得散叫,對薯怪嚟講唔太友好😣。蔥蒜醬油原隻炸雞 $138本身想點半半炸雞,但原來呢度無得雙拼,好可惜…..😩一份有14件,份量真係多,性價比幾高😏。炸雞中心溫度夠熱,仲有煙,雖然未到辣口,但熱過上面果款雞。由於
自己衝著炸雞而來,所以點左一款乾身、同一款濕嘅炸雞。
洋蔥芝士無骨炸雞細份 $58
蔥蒜醬油原隻炸雞 $138
炸雞中心溫度夠熱,仲有煙,雖然未到辣口,但熱過上面果款雞。
由於有醬汁,所以食果陣已經唔太脆。個人覺得蒜味比蔥味出,偏甜,但又唔會好滯。最後食唔哂打包番屋企第二日食都依然覺得好味🤤。
升級套餐+$18
包括6粒酸蘿蔔前菜、細牛肉飯、罐裝汽水。牛肉飯味道普普通通,勝在牛肉唔會肥到無肉食。
當晚有唔少人買外賣,喺45分鐘裡面,我發現最多人揀焦糖味,其次係蔥蒜味。餐廳除現金外,仲可用八達通或電子付款。