2022-12-15
呢間川菜令我大開眼界🤗,估唔到每碟菜都可以咁好睇😝先介紹甜品黑糖脆炸糍粑$58,就咁排列好似一座金字塔,未食已經覺得好靚。佢外脆內軟質感特別,充滿甜絲絲嘅感覺,幸福非常。🧁係食正餐前飲啖湯暖下肚先,酸辣湯 $38就啱曬,酸酸may may少少辣咁醒下胃。🥣主角之一椒鹽魷魚鬚$148,分量好足夠。同樣擺盤美觀,用咗綠色嘅食材墊底先舖上魷魚,兩片小辣椒點綴。咁食起上嚟又唔算太辣,所以我覺得唔食辣嘅人都食到。佢嘅質感都相當香脆可口。🦑主角之二就係酸菜魚 $268😋,可謂萬眾期待。淨係個湯已經非常醒胃,成煲嘅材料非常豐富,我諗兩人食呢個都夠飽。魚肉當然新鮮嫩滑入曬味。🐟最後飲品洛神花茶$48🌺都值得一讚。個茶壺真係好靚好有古代嘅感覺,個茶杯(定應該叫做碗),係一set嘅古風味道,外觀已經相當獨特,味道更加唔話得。